Now Reading:
VRAĆA SE PRAVO LJETO Pogledajte kakve nas temperature očekuju i hoće li lijepo vrijeme potrajati
Full Article 2 minutes read

VRAĆA SE PRAVO LJETO Pogledajte kakve nas temperature očekuju i hoće li lijepo vrijeme potrajati

1 samobor

Pregrmjeli smo veliko nevrijeme – posljedice se još vide diljem Hrvatske, ali nadamo se da će se štete ubrzo sanirati i da ćemo se vratiti na staro. Kad je riječ o vremenu, upravo to će se dogoditi jer se, prema najavama prognostičara iz DHMZ-a, ljeto vraća u velikom stilu!

Hrvatska danas

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Ujutro u nizinama unutrašnjosti ponegdje magla, a na istoku još može biti kiše. Krajem dana u zapadnim predjelima uz prolazno više oblaka moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, a u Dalmaciji mjestimice umjeren sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na obali i otocima od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 30 °C.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti sunčano i danju vrlo toplo ili vruće. U ponedjeljak mjestimice umjeren razvoj dnevne naoblake, a u gorju mogući lokalni pljuskovi. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 33 °C. Na Jadranu vedro i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni.

Jutra topla, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 31 do 34, u unutrašnjosti Dalmacije u srijedu i do 36 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

U većem dijelu Hrvatske će prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike. Većina ljudi će osjetiti poboljšanje općeg stanja. Meteoropatima će se popravljati raspoloženje, a kronični bolesnici će svoje bolesti podnosti lakše nego prethodnih dana. Rekreacija i boravak na otvorenom bi mnogima mogli biti ugodni. U Slavoniji će u prvom dijelu dana još uvijek biti razmjerno nepovoljno za najosjetljivije skupine ljudi.

www.sjever.hr

26.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.