Now Reading:
Horvat o detaljima Zakona o obnovi od potresa: “Onima čije će se kuće morati rušiti, država će graditi nove”
Full Article 2 minutes read

Horvat o detaljima Zakona o obnovi od potresa: “Onima čije će se kuće morati rušiti, država će graditi nove”

Gost Dnevnika Nove TV sinoć je bio ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je govorio o detaljima Zakona o obnovi od potresa koji je jučer predstavljen u Vladi.

-Ovo je vrlo teško pitanje. Bilo bi nevjerodostojno govoriti o konkretnom datumu – odgovorio je Horvat na pitanje kad građani mogu očekivati obnovu svojih domova.
Kazao je kako su doveli zakon u fazu da je spreman za prvo čitanje.
-Vlada RH i prije izbora stavila je na raspolaganje kroz dvije ili tri godine određena sredstava za sanaciju krovišta, potpornih zidova. Ovo je jedna elementarna nepogoda koja se ne može riješiti od petka do ponedjeljka”, kazao je ministar za Novu TV.

-Slažem se s puno komentara koji su došle od strane oporbe. Držat ću ih za riječ u ovih nekoliko tjedana. Oporba tvrdi, bude li dobar i provediv zakon, oni će ga podržati. Ja sam siguran da je ovaj koncept već na tragu dobrog i provedivog zakona. U dva čitanja popeglat ćemo neke nedostatke – najavio je Horvat i dodao da vjeruje da će usvajanje zakona uslijediti u rujnu.

Na pitanje kako misli spriječiti lešinarenje i nerealne cijene za radove koje su građani primorani plaćati, odgovorio je:
-Mi smo u samom konstruktu zakona odredili da to bude organizirana obnova, da institucije provode javna nadmetanja, da se definiraju maksimalni iznosi cijena.

Horvat je kazao i da će se onima čije će se kuće morati rušiti, država graditi novu.
Najavio je i kako se nastavlja s APN programom.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

www.sjever.hr

25.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.