Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Stiže novo pogoršanje vremena – evo koliko će trajati
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Stiže novo pogoršanje vremena – evo koliko će trajati

kiša

Ako ste planirali vikend na otvorenom, moramo vas razočarati i savjetovati vam da planove promijenite, bar za prvi dio vikenda, odnosno subotu. Stiže nam, naime, nova promjena vremena, a neke bi dijelove Hrvatske moglo zahvatiti i nevrijeme.

Evo što nam predviđaju prognostičari DHMZ-a:

Hrvatska danas

Promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana kada će oborina biti češća i lokalno obilna, osobito na zapadu zemlje, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Najmanje kiše očekuje se u Dalmaciji, gdje će lokalnih pljuskova biti tek navečer, dok na jugu mogu i izostati. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu popodne umjeren jugozapadnjak, potkraj dana pod Velebitom bura.

Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša dnevna većinom između 24 i 29. Na sjeveru zemlje temperatura u subotu vjerojatno neće biti viša od 22 stupnja.
Na Jadranu toplije, od 28 do 32 °C.

Izgledi vremena

U subotu oblačnije s kišom i pljuskovima, a popodne postupno smirivanje sa zapada. Zatim stabilnije i sunčanije, na kopnu u nedjelju ujutro mjestimice s maglom, a s nedjelje na ponedjeljak uz prolazno naoblačenje i poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, u subotu umjeren sjeverni i sjeverozapadni.
Na Jadranu će povremeno puhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, u subotu prolazno umjerena do jaka bura.
U subotu svježije, zatim temperatura u porastu.

Biometeorološka prognoza za petak

Iako će i dalje na južnom i većem dijelu sjevernog Jadrana biometeorološke prilike biti povoljne za većinu ljudi, najosjetljiviji se i dalje upozoravaju na tople noći. U ostalim područjima će biti nešto nepovoljnije nego prethodnog dana, pa se meteoropati upozoravaju na moguću nesanicu, glavobolju, nervozu i loše raspoloženje, a kronični bolesnici na potrebu veće skrbi o zdravlju.

ak/sjever.hr/dhmz

24.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.