Now Reading:
Međimurju osmo mjesto u finalu KUP-a
Full Article 2 minutes read

Međimurju osmo mjesto u finalu KUP-a

Finale KUP-a Hrvatske u atletici za seniorke i seniore ove je godine spojeno i s Ekipnim prvenstvom u toj kategoriji, a razlog tome je skraćena atletska sezona zbog situacije s korona virusom.

Ovo „dva u jedan” natjecanje održano je na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji AK Dinamo Zrinjevac, a u prisustvu najboljih hrvatskih atletičarki i atletičara. Od međimurskih predstavnika nastupili su samo članovi AK Međimurje koji su u ukupnom poretku u KUP sistemu osvojili 8. mjesto u konkurenciji 25 klubova.

U ekipnom sustavu natjecanja Međimurje je kod seniorki zauzelo 6. mjesto od prijavljenih sedam ekipa dok su seniori na 7. mjestu od osam ekipa. Za seniorke su bodove osvajali: Ivana Zeljko, Marlena Babić, Ana Dobša, Lea Branilović, Teuta Blažić, Nensi Sirc, Nada Siladi, Tena Podgorelec, Žana Klasić i Mateja Vugrinec. Seniori su nastupili u sastavu: Ivan Dujić, Matija Novak, Pavao Strahija, Leon Babić, Sven Todorović, Mladen Ignac, David Verli, Ivan Janušić, Aleksandar Žbulj i Saša Horvat. Predstavnici AK Međimurje predvođeni trenerima Aleksandrom Žbuljom i Brankom Todorovićem ravnopravno nosili s konkurencijom i na kraju ostvarili odličan ekipni plasman.

Najbolji u KUP-u bili su predstavnici AK Agrama iz Zagreba ispred AK Dinamo-Zrinjevca i AK Zagreba, dok su u ekipnom poretku kod muških najbolji AK Agram a kod žena AK Dinamo-Zrinjevac. Od pojedinačnih nastupa treba izdvojiti nastup zlatne olimpijke Sare Kolak koja je pobijedila u bacanju koplja s 57,90 m i mladog Marka Čeka iz Knina koji je istrčao 4. rezultat svih vremena u Hrvatskoj na 200 m, izvrsnih 20 sekundi i 98 stotinki.

sjever.hr 19.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.