Now Reading:
Dolazi naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom
Full Article 2 minutes read

Dolazi naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom

Vrijeme danas bit će tijekom prijepodneva uglavnom djelomice sunčano.

Uz umjeren razvoj oblaka sredinom dana na zapadu mogući lokalni pljuskovi, a do večeri jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom u sjeverozapadnim predjelima. Kiša će se u noći na petak proširiti na veći dio zemlje, a izraženija će biti u gorju i središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji i dalje sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na moru uglavnom jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, a na obali i otocima od 19 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

Blizina frontalnog sustava će uzrokovati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u najzapadnijim krajevima i u središnjoj Hrvatskoj. Kod osjetljivih ljudi je moguća pojava glavobolje, razdražljivosti, smanjenje koncentracije i radnog učinka, a veće tegobe kod kroničnih bolesnika i veća osjetljivost na bolove.

U unutrašnjosti nas u petak čeka promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izraženije oborine bit će u središnjim predjelima i u gorju. Popodne sa zapada smirivanje vremena. U dane vikenda bit će djelomice ili pretežno sunčano, ali se uz umjeren razvoj oblaka očekuju lokalni kratkotrajni pljuskovi, uglavnom u subotu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. U petak razmjerno svježe za ovaj dio godine, a zatim temperatura zraka u porastu. Na Jadranu u petak promjenljivo oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom na sjevernom dijelu, a krajem dana i u noći na subotu i u Dalmaciji. Zatim u dane vikedna uglavnom sunčano, osobito u nedjelju. Bura će u petak na sjevernom dijelu mjestimice biti i vrlo jaka, podno Velebita i s olujnim udarima. U subotu malo će oslabjeti, a na otvorenom moru bit će i sjeverozapadnjaka. Vrlo toplo.

sjever.hr/dhmz 16.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.