Now Reading:
Ana Mrković već sada je ponos Krapinsko-zagorske županije, a cijeli život je tek pred njom !!!
Full Article 2 minutes read

Ana Mrković već sada je ponos Krapinsko-zagorske županije, a cijeli život je tek pred njom !!!

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku je u utorak održana svečana dodjela svjedodžbi maturanticama i maturantima. Među njima je bila i Ana Mrković, maturantica gimnazije općeg smjera, koja je sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja prošla s prosjekom 5,0.

Ana je na svečanosti primila i posebnu nagradu Krapinsko – zagorske županije za učenice i učenike, super odlikaše, a nagradu joj je uručio zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek koji je pritom naglasio kako ove godine imaju osam učenika koje su sva četiri razreda srednje škole završili s odličnim uspjehom i prosjekom 5.0.

– Rezultati govore sami za sebe, nije mala stvar proći sve razrede s 5.0. Upravo zbog toga je Krapinsko-zagorska županija posebno odlučila takve učenike nagraditi kako bi im dali priznaje za trud i sve ono što su radili, ali i kao poticaj drugima da se rad cijeni – rekao je Ferek-Jambrek.

Dodao je kako bez obrazovanja i ulaganja u školstvo nema budućnosti, a to pokazuje i Županija koja 65% svojeg proračuna ulaže upravo u školstvo.

Ravnateljica Gimnazije AGM Zabok Bibijana Šlogar kazala je kako je ovo bio jedan poseban završetak školske godine.

– Unatoč svemu, ni ove godine nam ne manjka izvrsnih učenika. Posebno nas veseli učenica koja je izvrsnim 5.0 prosjekom prošla sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja. No ona nije jedina koja je uspješna, ja bih svih stotinu njih koji su danas ovdje na svečanosti proglasila uspješnima i izvrsnima jer su puno energije i snage uložili da se ovo privede kraju. Stigli su i rezultati državne mature koji su izvrsni, smiješi nam se još jedna generacija koja će pretežno upisivati fakultete koji su im prvi izbor – poručila je ravnateljica.

m.furlan/sjever.hr 14.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.