Now Reading:
Župan Koren o reviziji dozvola za bioplinare: Očitovanje po zaprimanju peticije
Full Article 2 minutes read

Župan Koren o reviziji dozvola za bioplinare: Očitovanje po zaprimanju peticije

U subotu je ispred Koprivničko-križevačke županije održana konferencija za medije koju je sazvao predsjednik županijskog SDP-a na temu revizije dozvola za gospodarenje otpadom u bioplinarama Sveti Petar Orehovec i Gregurovec.

Župan Darko Koren reagirao je rekavši kako smatra da ta tema ima isključivo političku pozadinu.

– Nisam toliko pratio predizbornu kampanju SDP-a i predsjednika županijskog odbora, gospodina Kešera, ali su me moji suradnici informirali da je ta tema bila sastavnica njegove predizborne kampanje – rekao je Koren.

Župan je naglasio kako Kešer nastavlja taj „performans“ s ciljem da uđe u Hrvatski sabor kao zamjena na listi.

– Iskazivanje takvog stava je posve legitimno, peticije su jedan način izražavanja mišljenja dijela javnosti ili pojedinaca. Ono što je tu ključno je da možda adresa na koju se ta peticija upućuje nije mjerodavna, ona bi možda trebala biti upućena u Općinu Sveti Petar Orehovec, no mi kao drugostupanjsko nadležno tijelo, kad govorimo o prostorno-planskim politikama, sigurno možemo tu iskazati i svoj stav, što ćemo učiniti po zaprimanju te peticije – rekao je Koren.

Dodao je kako je ključno da se u ovim neprilikama vezanim uz korona virus ne dogode nikakvi negativni efekti te će se očitovat o tome sukladno svim zakonskim rokovima i proceduri.

m.furlan / sjever.hr

11.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.