Now Reading:
Varaždinski Boxmark među tri tvrtke koje su dobile najviše novaca kroz potpore za očuvanje radnih mjesta
Full Article 2 minutes read

Varaždinski Boxmark među tri tvrtke koje su dobile najviše novaca kroz potpore za očuvanje radnih mjesta

boxmark

Velike poduzetnike, one s više od 250 zaposlenih, u javnosti se percipira kao najveće “gutače” financijske pomoći države odnosno potpore za očuvanje radnih mjesta.No, njihov je udjel među korisnicima i u sva tri mjeseca zapravo bio najmanji, od 0,02 do 0,03 posto.

U sva tri mjeseca isplaćeni iznos minimalaca ovoj kategoriji gospodarstvenika bio je najmanji, od 276 milijuna kuna za plaće za ožujak kod 162 velika poslodavca, do 380 milijuna kuna koliko je za travanj dobilo 180 velikih tvrtki. Za svibanjske plaće ukupno je sjelo 225 milijuna kuna za radničke plaće u 108 velikih tvrtki.

Promatra li se, inače, ukupan broj primljenih iznosa za minimalce, u svim skupinama u trećem mjesecu primjene on je bio manji, kao uostalom i broj korisnika i njihovih zaposlenika.

Detaljan popis isplata za svibanj još nije objavljen, a na popisu za travanj među najvećim korisnicima nema većih promjena u odnosu na prethodni mjesec.

Prednjače Valamar, Boxmark Leather i Ina. Valmaru je u travnju kroz ovu vrstu potpore uplaćeno gotovo 10 milijuna kuna. Boxmarku 9, a Ini gotovo 7,5 milijuna.

www.sjever.hr/Poslovni.hr 09.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.