Now Reading:
Sunčano i toplo
Full Article 1 minutes read

Sunčano i toplo

Prema prognozi DHMZ-a danas sunčano, u unutrašnjosti uz svježe jutro, mjestimice i kratkotrajnu maglu. Vjetar većinom slab. Duž obale će umjerena, ponegdje i jaka bura malo oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 17 i 22 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 24 do 28, na moru i u unutrašnjosti Dalmacije između 28 i 31 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Savjetuju prilagođavanje aktivnosti dijelovima dana s nižim temperaturama zraka, laganu prehranu i dovoljno tekućine, a prilikom boravka na otvorenom obavezno zaštitu od UV zračenja.

U drugom dijelu tjedna pretežno sunčano, na Jadranu i vedro te vruće. Od subote u unutrašnjosti oblačnije, a u sjeverozapadnim će područjima uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova. Vjetar na kopnu slab do umjeren, većinom jugoistočni i jugozapadni, za vikend u jačanju i okretanju na sjeveroistočnjak. Na Jadranu prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a uz obalu jugozapadni vjetar.

sjever.hr / DHMZ

08.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.