Now Reading:
Započela suradnja Općine Klenovnik i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec
Full Article 2 minutes read

Započela suradnja Općine Klenovnik i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec

U petak je u općinskim prostorijama potpisan ugovor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rat Ogranak Ivanec i Općine Klenovnik o dodjeli sredstava za provedbu našeg Projekta Domovinski rat – Sjećanja, na području Klenovnika.

Općina Klenovnik još je jedna u nizu koja je prepoznala kvalitetu rada ivanečkih dragovoljaca i veterana te prihvatila Projekt kojem će temeljna zadaća, kao i svima na kojima rade, biti promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Prije svega usmjeren na djecu i mlađe generacije, ali i prema onima koji su s tom tematikom manje upoznati ili su je, s protekom vremena, pomalo počeli i zaboravljati.

Tako će se na području Klenovnika ubuduće, u suradnji s Općinom i lokalnim udrugama, obilježavati važne obljetnice iz Domovinskog rata i održavati tribine za djecu i odrasle, koje su bile u pripremi još proljetos, no odgođene su zbog korona-krize.

Također, u planu je i uređenje groba preminulog hrvatskog branitelja Josipa Kralja, legendarnog Profe, ratnog pripadnika Tigrova i Puma.

Ta će se aktivnost provesti u suradnji s Udrugom veterana 7. GBR Puma, Općinom Klenovnik, obitelji, te s mještanima Klenovnika koji ga se i danas s tugom i velikim ponosom prisjećaju.

Prihvaćanje ovog projekta ‘plod’ je (i) ranijih sastanaka s načelnikom Mladenom Blaškom, kojemu se, kao i svim članicama i članovima Općinskog vijeća, te općinskim djelatnicima, dragovoljci i veterani, koji na području Općine Klenovnik imaju 30-ak članova, iskreno zahvaljuju.

??

sjever.hr 05.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.