Now Reading:
PROJEKT VRIJEDAN 10 MILIJUNA KUNA U općini Mače kreće izgradnja dječjeg vrtića
Full Article 2 minutes read

PROJEKT VRIJEDAN 10 MILIJUNA KUNA U općini Mače kreće izgradnja dječjeg vrtića

Danas je bio velik dan za Općinu Mače. Naime, svečano je obilježen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar čestitao je vodstvu Općine što su se odlučili na ovaj veliki korak o kojem se razmišlja već dugo vremena.

– Ovo je, na neki način, bio i san ljudi, da ne moraju ujutro rano dizati djecu i voditi ih po drugim općinama i gradovima u vrtiće. Sigurno je ovo jedan od datuma koji će biti zapisan u povijesti jednog takvog manjem mjesta – rekao je Kolar.

Načelnica Mača Mladenka Mikulec istaknula je kako su danas položili jedan poseban „kamen temeljac”.

– To ustvari nije kamen, pripremili smo jedan kovčežić naših uspomena i priča iz Mača koje ostavljamo budućim generacijama, djeci zbog koje se ovo danas počelo graditi. To je bilo jedno veliko htijenje koje je nekoć bilo samo san, zatim je trebalo donijeti puno odluka koje su današnjim danom postale stvarnost – rekla je načelnica.

Ova je investicija vrijedna gotovo 10 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima EU u iznosu od 7,9 milijuna. Kapacitet vrtića bit će do 50 djece, a predviđena je i dodatna prostorija za udrugu Društva naša djeca. Projekt obuhvaća i izgradnju parkirališta te pristupne ceste. Rok izgradnje je 14 mjeseci.

m.furlan/sjever.hr 02.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.