Now Reading:
Koprivnička OŠ Đuro Ester napokon dobiva sportsku dvoranu
Full Article 2 minutes read

Koprivnička OŠ Đuro Ester napokon dobiva sportsku dvoranu

Uoči početka radova na izgradnji školsko-sportske dvorane kod koprivničke Osnovne škole Đuro Ester održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo da uskoro kreće gradnja školske dvorane koja će biti vrijedna 10 milijuna kuna plus PDV.

– Time ispravljamo jednu veliku nepravdu jer je Osnovna škola Đuro Ester bila jedina škola koja nije imala adekvatnu dvoranu, a naravno da su to zaslužili. Siguran sam da ćemo na taj način značajno podići nivo obrazovanja i svega što je potrebno našim najmanjima, ali i sportskim rekreativcima – rekao je Jakšić.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović istaknula je kako škola ima oko 750 učenika, a tjelesni su do sada vodili u učionici 10×12 metara te je iz tog razloga za njih ovaj projekt neizmjerno važan.

– Ovaj je projekt, osim za naše učenike, važan i za cijeli grad Koprivnicu jer smo grad u kojem se sport razvija i njeguje pa vjerujem da će ovo biti jedan predivan projekt – rekla je ravnateljica.

Tomislav Golubić, pročelnik UO za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, objasnio je kako se dvorana gradi na parceli postojećeg vanjskog igrališta Osnovne škole Đuro Ester, planira se na središnjem dijelu i djelomično će ući u postojeće parkiralište. Kako se ne bi izgubilo puno parkirnih mjesta, dodatno će se urediti i samo parkiralište.

– Nakon uređenja izgubit će se samo nekih 5 parkirnih mjesta. Na zapadnom dijelu postojećeg igrališta škole uredit će se vanjsko igralište i ostati za potrebe škole kako bi se tjelesni po lijepom vremenu mogao održavati i vani. Trenutno su u tijeku pripremni radovi koji će stvoriti preduvjete da se dvorana nesmetano gradi bez paralelnih radova – rekao je Golubić.

sjever.hr

02.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.