Now Reading:
Gradonačelnik Bilić čestitao ludbreškim srednjoškolcima koji su bili drugi na natjecanju „Ideja godina“
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnik Bilić čestitao ludbreškim srednjoškolcima koji su bili drugi na natjecanju „Ideja godina“

Ekipa Trio fantastico Srednje škole Ludbreg koju čine Lucija Ivanuša (gimnazija), Erik Kelin (CNC operater) i Goran Kranjčec (CNC operater) pod mentorstvom Željka Posavca osvojila je drugo mjesto na natjecanju “Ideja godine”.

Riječ je o srednjoškolskom natjecanju koje je organizirano osmu godinu za redom, a u kojem se traži najbolja poslovna ideja. Ludbreški srednjoškolci osmislili su stroj koji računa gdje točno ljuštiti orah kako bi jezgra ostala netaknuta. Svoju ideju su prezentirali kroz renderirane kalkulacije i zanimljivi video prilog.

Učenicima i mentoru te ravnatelju SŠ Ludbreg Josipu Zdelaru u utorak je čestitao i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić pohvalivši pritom i učenike i školu koja je u ovih nekoliko godina pokazala ne samo da ima svoje mjesto u Ludbregu, nego dodaje vrijednost gospodarstvu ludbreškog kraja. Uručivši im nagrade za ostvaren rezultat, Bilić je naglasio i da važnost da sa znanjem koje stječu u Srednjoj školi Ludbreg mladi mogu pronaći posao ili nastaviti svoje obrazovanje na fakultetima, kao što je slučaj i s ovo troje maturanata.

n.kalajdzija/sjever.hr 30.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.