Now Reading:
Vlasničke promjene u tvrtkama Požgaj grupe
Full Article 2 minutes read

Vlasničke promjene u tvrtkama Požgaj grupe

požgaj

Tvrtke POŽGAJ GRUPA i POŽGAJ promijenile su vlasničku strukturu. Umjesto MASSIVE HOLDINGA (u vlasništvu Zdravka Požgaja i POSMRTNE PRIPOMOĆI), novi vlasnik je TRGOVAČKI CENTAR POŽGAJ – DRVO U GRADITELJSTVU (u vlasništvu Ivana Požgaja i direktora Nikole Požgaja).

Istovremeno je MASSIVE HOLDING postao vlasnik MASSIVE FLOORINGA, MASSIVE HOUSESA i MASSIVE PANELSA umjesto POŽGAJ GRUPE.

Što se tiče same tvrtke riječ je o grupaciji čija je primarna djelatnost proizvodnja proizvoda od drva. Jedan je od najvećih i najznačajnijih subjekata hrvatske drvne industrije, čija tradicija seže unatrag 40 i više godina. Osnivač Požgaj Grupe je hrvatska obitelj Požgaj.

Unutar Požgaj Grupe djeluje više poduzeća-članica, čije se aktivnosti međusobno nadopunjuju i tako u sinergiji čine efikasan sustav sa širokom lepezom proizvoda od drva. U sastavu Požgaj Grupe nalaze se tvornica rezane građe, tvornica lamela, tvornica lijepljenih drvenih ploča, tvornica parketa, tvornica namještaja i tvornica drvenih kuća.

Grupacija zapošljava više od 500 djelatnika u 6 pogona na 4 lokacije diljem Hrvatske: u Velikom Bukovcu (Varaždinska županija), u Belovaru (Zagrebačka županija), u Donjem Miholjcu (Osječko-baranjska županija) i Otočcu (Ličko-senjska županija). Oko 90% gotovih proizvoda izvoze se na više od 25 tržišta diljem Europe i svijeta.

www.sjever.hr 28.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.