Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Danas kako-tako, ali pogledajte kakve nas temperature očekuju za vikend!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Danas kako-tako, ali pogledajte kakve nas temperature očekuju za vikend!

Oni koji vole ljeto, sunce i vrućine polako dolaze na svoje. Doduše, ne još danas i ne zadugo, ali imate li planove za vikend na otvorenom, ne trebate ih mijenjati!

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Još ujutro na sjevernom Jadranu i u sjeverozapadnim predjelima mjestimice će biti kiše ili pljuskova. Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom najizgledniji na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i jugoistočni, a na sjevernom Jadranu prolazno umjerena bura.
Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 16 do 21, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 27 i 31 °C.

Od subote do ponedjeljka

U unutrašnjosti sunčano uz malu, u nedjelju u gorju povremeno i umjerenu naoblaku. Tijekom vikenda bit će vruće, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka uglavnom između 31 i 33 °C.

Nakon pravog ljetnog vikenda očekuje nas pogoršanje vremena. Potkraj ponedjeljka i u noći na utorak u sjevernim predjelima bit će sve više oblaka, a lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak

Povoljne biometeorološke prilike će biti poticajne mnogima i podržavat će dobro raspoloženje i radnu koncentraciju. Uz razvoj dnevne nestabilnosti manje tegobe mogu osjećati najosjetljiviji meteoropati i kronični bolesnici. Savjetujemo laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja.

ak/sjever.hr/dhmz

26.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.