Now Reading:
Nacionalni Stožer civilne zaštite ponovo održao pressicu – danas 18 novooboljelih
Full Article 2 minutes read

Nacionalni Stožer civilne zaštite ponovo održao pressicu – danas 18 novooboljelih

Voditelj nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je da su održavanje konferencija za javnost najavili kada postoji potreba kao što je danas s obzirom na povećanje broja oboljelih u posljednjih nekoliko dana.

Potom je ministar zdravstva Vili Beroš iznio aktualne podatke. Imamo ukupno 2317 slučajeva zaraze koronavirusom, a aktivnih oboljelih je 71. U 24 sata imamo 18 novooboljelih, jednu manje nego jučer. Novooboljeli su s područja Grada Zagreba (10), Zagrebačke županije (1), Splitsko-dalmatinske (1), Osječko-baranjske (5) i Dubrovačko-neretvanske (1). Nema teže oboljelih. Hospitaliziranih je 9, a na respiratoru nije nitko.

Danas u Hrvatskoj imamo 205.249 turista, od čega 154.530 stranih. Među turistima nema zaraženih.

Od 55 novooboljelih u zadnjih nekoliko dana, 20 je imoprtiranih, a 35 su kontakti.

Korona je bolest s mogućim opasnim posljedicama, ali gospodarski život mora ići dalje, no zdravlje je prvo, završio je Beroš.

S obzirom na situaciju, uvedene su neke mjere koje se odnose na županije u kojima je porast broja slučajeva zaraze.

Za Osječko-baranjsku županiju, Grad Zagreb, Splitsko-dalmatinsku i Zagfrebačku županiju zabranjene su posjete te izlazak korisnika iz ustanova za socijalnu skrb.

Što se tiče zdravstvenog sustava, obvezno je nošenje maski za sve zdravstvene djelatnike, a selektivno u županijama s porastom broja slučajeva ukidaju se posjete bolesnicima za KBC Osijek i Split te bolnice Grada Zagreba. Uvodi se testiranje zdravstvenih radnika koji se vraćaju iz zemalja gdje je lošija epidemiološka situacija, a preporuča im se da ne idu u te zemlje.

foto: screenshot

n.kalajdžija / sjever.hr

21.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.