Now Reading:
Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci
Full Article 3 minutes read

Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a obzirom da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija će uz Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2020./2021. na svojoj internet stranici omogućiti srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa. Svoje školske programe predstavlja Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

Srednja škola „Ivan Seljanec“ koja slijedi tradiciju strukovnog školstva Križevaca, osnovana je 23.12. 1991. s nazivom Industrijsko-obrtnička škola, a današnje ime po poznatom križevačkom profesoru tjelesnog odgoja nosi od 1995. Od svega nekoliko zanimanja u svojim počecima, škola danas obrazuje 410 učenika u 6 obrazovnih sektora i 17 obrazovnih programa.

Škola je u javnosti poznata i po svojem doprinosu zajednici, od volontiranja, do humanitarnih akcija u školi i izvan nje. Učenici graditeljskih zanimanja su u okviru svoje praktične nastave i završnog rada čak izgradili i čitavu kuću za jednu potrebitu obitelj, naravno, uz pomoć jedinice lokalne samouprave i križevačkih tvrtki i obrtnika.

Škola se redovito uključuje u manifestacije koje se organiziraju u lokalnoj zajednici pa ih tako svake godine možete vidjeti na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije, Danu Grada Križevaca, Gastrofestu i drugim događanjima…

Učenici škole ističu se i na natjecanjima pa je tako škola imala i državne prvake u području građevinarstva (zidarstvo) i tekstila. Na strukovnim natjecanjima uspješni su i učenici ugostiteljskih zanimanja, a sudjelovali smo i na mnogim državnim natjecanjima i smotrama iz općih predmeta kao što su natjecanja iz Matematike, Njemačkog jezika, Engleskog jezika te na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama kao što su košarka, atletika, stolni tenis i sl. Školske godine 2015. Škola je bila organizator Državnog natjecanja u graditeljskim i geodetskim vještinama.

Kako bi dala svoj doprinos modernizaciji obrazovanja u Republici Hrvatskoj i podizanju kvalitete poučavanja, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci odlučila se i za sudjelovanje u eksperimentalnom programu „Škola za život“ koji trenutno provode u dva prva i dva druga razreda. Donesen je i strateški plan razvoja škole koji uključuje opremanje škole, razvoj novih programa, podizanje digitalne zrelosti škole te razvoj programa mobilnosti za učenike i nastavnike. Škola sudjeluje i u raznim projektima iz kojih je za svoj rad, edukaciju nastavnika i učenika i podizanje kvalitete nastave povukla značajna sredstva.

Više informacija možete pronaći na: https://kckzz.hr/predstavljamo-srednje-skole-koprivnicko-krizevacke-zupanije-srednja-skola-ivan-seljanec-krizevci/

sjever.hr

19.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.