Now Reading:
Divjak komentirala izjave Raspudića i Škore: To je sadističko ponižavanje žena
Full Article 2 minutes read

Divjak komentirala izjave Raspudića i Škore: To je sadističko ponižavanje žena

Ministrica Divjak o koronavirusu: Zasad sve ide prema planu, sustav je spreman

Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak reagirala je putem Facebooka na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju, koje su izazvale niz komentara na društvenim mrežama i od političara.

Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti sa obitelji što će učiniti, a Raspudić je u prigodi sučeljavanja sugerirao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama. Objavu varaždinske ministrice prenosimo u cijelosti:

-Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan – radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe. Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život. Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji. To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini. Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati – poručila je Divjak.

s.kalajdzija/sjever.hr 18.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.