Now Reading:
Kada su nekretnine u pitanju Zagreb izgubio lidersku poziciju. Pogledajte tko ga je svrgnuo s trona……
Full Article 2 minutes read

Kada su nekretnine u pitanju Zagreb izgubio lidersku poziciju. Pogledajte tko ga je svrgnuo s trona……

Zagrebački su stanovi na oglasniku Crozilla.com iz mjeseca u mjesec držali najviše pozicije na ljestvici potražnje, a kupovali su se za stanovanje, ali i kao investicija za davanje u dnevni ili mjesečni najam.

No, negativno ozračje uzrokovano „kombinacijom“ razornog potresa i korona virusa, utjecalo je i na potražnju za nekretninama, posebno za onima u središtu grada. Nakon dugo vremena, Zagreb je svrgnut s vrha ljestvice najtraženijih gradova za najam stanova. Pa je tako tijekom mjeseca svibnja na oglasniku Crozilla.com najveća potražnja za najmom stanova vladala u Rijeci. Nakon drugoplasiranog Zagreba, na trećem se mjestu nalazi Split, a slijede Zadar i Pula.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je stranim državljanima Zagreb na prvom mjestu kada je riječ o potražnji za stanovima za prodaju, no za kućama i građevinskim zemljištima uglavnom tragaju na područjima uz more.

Najtraženiji grad za kupnju stanova, u svibnju je ipak bio Zagreb, a poseban naglasak stavljen je na novogradnju– što i nije neobično s obzirom da je nakon potresa interes za starijim nekretninama smanjen. Rijeka, Osijek, Pula, Split i Zadar gradovi su u kojima je nakon Zagreba, vladala najveća potražnja za stanovima.

Osim domaćih kupaca, za stanove u Hrvatskoj i dalje postoji i interes onih iz inozemstva, od kojih su u svibnju na oglasniku Crozilla.com najbrojniji bili oni iz BiH, Njemačke, Švicarske, Austrije i Slovenije. Strani su posjetitelji najveće zanimanje pokazivali za stanovima u Zagrebu, zatim Crikvenici, Opatiji, Puli i Poreču.https://news.crozilla.com/zagreb-vise-nije-najtrazeniji-grad-za-najam-stanova-provjerite-koji-grad-ga-je-pretekao/?_ga=2.95014236.1745030636.1592365997-560504921.1553458901

www.sjever.hr/Crozilla.com 17.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.