Now Reading:
U OŠ u Zlataru rekonstuirat će se 50 godina stara kotlovnica – Kolar: prioritet mog mandata je ulaganje u obrazovanje i zdravstvo
Full Article 2 minutes read

U OŠ u Zlataru rekonstuirat će se 50 godina stara kotlovnica – Kolar: prioritet mog mandata je ulaganje u obrazovanje i zdravstvo

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je boravio u Zlataru, gdje je posjetio Osnovnu školu Ante Kovačića u kojoj će se rekonstruirati 50 godina stara kotlovnica.

– Investicija uređenja kotlovnice u osnovnoj školi u Zlataru neće biti iz europskih sredstava, nego isključivo iz vlastitih sredstava Krapinsko-zagorske županije. Predviđeni troškovi radova iznose 557 tisuća kuna, no ostaje pitanje pitanje o postignutoj cijeni na tržištu nakon postupka javne nabave – rekao je župan Kolar naglasivši kako je prioritet njegovog drugog mandata kao župana ulaganje u obrazovanje i zdravstvo.

kolar zlatar

Rekonstrukcija kotlovnice rezultirat će uštedama jer će time biti moguće pojedine prostore stavljati pojedinačno u funkciju, što do sada nije bilo u mogućnosti, a vitalno je zbog sjevernog dijela škole, koji je uvijek nešto hladniji nego južni.

– Imali smo propuštanja rezervoara vode koji se nalazi u potkrovlju zgrade do kojeg nije moguće doći ukoliko se ne skine cijeli krov – objasnio je ravnatelj škole Marijan Posarić.

kolar zlatar

Inače, Osnovnu školu Ante Kovačića Zlatar pohađa 350 učenika u 21 razrednom odjeljenju s dvije područne škole.

– Područna škola u Martinščini i Područna škola Donja Batina u kojima je porast u broju učenika – za kraj je rekao ravnatelj škole.

kolar zlatar
kolar zlatar

m.furlan/sjever.hr 16.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.