Now Reading:
HDZ U III. IZBORNOJ JEDINICI SLOŽIO JAKI TIM – nekoliko saborskih zastupnika, ministar, gradonačelnici i načelnici ……
Full Article 2 minutes read

HDZ U III. IZBORNOJ JEDINICI SLOŽIO JAKI TIM – nekoliko saborskih zastupnika, ministar, gradonačelnici i načelnici ……

Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak je potvrdilo liste za Hrvatski sabor koje će predati DIP-u u utorak. Na listi za III. izbornu jedinicu svoje je mjesto našlo po pet članova stranke iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske te četiri iz Međimurske županije.

Već odranije je poznata činjenica da listu nosi predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek. Na drugom mjestu je ministar gospodarstva Darko Horvat, a treći predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak. I četvrto mjesto pripalo je Varaždinskoj županiji, točnije prvom čovjeku varaždinskog HDZ-a Damiru Habijanu.

Peti je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a šesti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Sedmi je načelnik Vinice Marijan Kostanjevac, a slijedi ga uspješna načelnica Lobora Ljubica Jembrih. Gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, je na devetom mjestu dok je na desetom potpredsjednica Skupštine Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski.

Gradonačelnik Oroslavja, Emil Gredičak, je na jedanaestom mjestu. Prvi čovjek HAMAG BICRO-a, Vjeran Vrbanec, je jedanaesti, a slijedi ga državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Nevenka Benić. Na posljednjem, 14. mjestu je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

“Utvrdili smo liste i predat ćemo ih sutra u 15 sati. Veselimo se izbornoj utakmici”, rekao je Plenković.

s.kalajdžija/sjever.hr 15.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.