Now Reading:
Druga gimnazija Varaždin uvodi novi nastavni predmet za učenike sportaše
Full Article 2 minutes read

Druga gimnazija Varaždin uvodi novi nastavni predmet za učenike sportaše

Od nove školske 2020./2021. godine svi učenici drugog razreda opće gimnazije za sportaše u nastavnom planu i programu imat će i predmet „Prehrana sportaša“.

Druga gimnazija Varaždin će na sutrašnjoj konferenciji za medije predstaviti dopunu nastavnog plana i programa za učenike sportaše. Naziv novog predmeta je „Prehrana sportaša. Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozitivno je vrednovalo predloženi izborni predmet te je i službeno objavljena Odluka o donošenju nastavnog plana i programa 28. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama.

Pedagoški rad i razvojna strategija škole fokusira se upravo na poboljšanje i unapređenje nastavnog plana i programa te učenja i poučavanja učenika, stoga su uvidjeli da da je velik nedostatak znanje i sadržaji iz područja znanosti o prehrani, konkretno iz prehrane sportaša, što je rezultiralo donošenjem nastavnog plana i programa za izborni predmet „Prehrana sportaša“.

U izradi novog nastavnog predmeta sudjelovala je renomirana nutricionistica Anita Car, dipl. inž. preh.teh. Iz Druge gimnazije Varaždin ističu kako je „iznimna vrijednost imati stručnjakinju i eksperticu iz područja nutricionizma s praktičnim iskustvom u prehrambenom savjetovanju ovog kompleksnog područja“.

Učenici će imati priliku upoznati osnovu podjelu namirnica s odgovarajućim nutrijentima, smjernice u pravilnom načinu hranjenja sportaša, a sve sa stajališta energetske potrebe organizma pri odgovarajućim opterećenjima.

m.furlan/sjever.hr 15.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.