Now Reading:
U Međimurje stižu ministri Divjak i Božinović, a za njima i Bernardić……
Full Article 2 minutes read

U Međimurje stižu ministri Divjak i Božinović, a za njima i Bernardić……

Međimurje je u petak meta ministara i političara. Prva stiže ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ona će od 09:30 sati obići radove na Centru za održivi razvoj Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te će se sastati s Upravom Veleučilišta na temu razvoja novih studijskih programa u STEM području.

Na sastanku će svakako biti riječi o stručnom studiju Održivi razvoj.

-Riješili smo problem na stručnom studiju Održivi razvoj, koji je trajao zadnje tri godine, od zabrane upisa pa do pisma očekivanja Agencije za znanost i visoko obrazovanje. U te tri godine izgubili smo skoro 3 generacije studenata na stručnom studiju Održivi razvoj, pa smo došli u situaciju da nastavnici nisu imali punu normu sati, jer trenutno imamo 94 studenta na sve tri godine, dok bi u prosjeku trebalo biti oko 300 studenata na Održivom razvoju. Promjenom uprave i velikim zalaganjem nastavnika, pročelnika Održivog razvoja, prodekana i stručnih službi, uspjeli smo ispraviti sve nedostatke iz preporuke Agencije, te početkom svibnja dostaviti elaborat studijskog programa Agenciji na mišljenje – najavio je dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan.

Osim ministrice Divjak u Međimurje, točnije Prelog, stiže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. On će kao izaslanik predsjednika Vlade RH sudjelovat na svečanom otvaranju Sportskih igara mladih u Prelogu. Početak je u 10.50 sati.

Na kraju, u 13.00 sati, u Međimurje stiže predsjednik SDP-a i predvodnik Restart koalicije Davor Bernardić. On će na Mađerkinom Bregu, kraj Štrigove, sklopiti sporazum sa međimurskim županom, Matijom Posavcem, o zajedničkom nastupu na izborima za Hrvatski sabor za III. izbornu jedinicu.

s.kalajdžija/sjever.hr 12.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.