Now Reading:
SŠ Bedekovčina dobiva novo ruho. Kolar pozvao osmaše da se upišu i postanu majstori svog zanata: „To je bitno, cijenjeno i sve bolje plaćeno”
Full Article 4 minutes read

SŠ Bedekovčina dobiva novo ruho. Kolar pozvao osmaše da se upišu i postanu majstori svog zanata: „To je bitno, cijenjeno i sve bolje plaćeno”

Župan Željko Kolar i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban danas su posjetili Srednju školu Bedekovčina, gdje su u tijeku 8,39 milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi.

Ugovor o energetskoj obnovi škole potpisan je na Staru godinu 2019., a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i završit će u roku, znači do 31. kolovoza, zaključio je župan Željko Kolar i iznio brojke:
-Od ukupno 8,4 milijuna kuna, oko 4,34 milijuna su europska sredstva, 1,66 milijuna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a 2,7 milijuna su sredstva Krapinsko-zagorske županije.

Radi se izolacija iznad grijanog dijela krova, kompletno se mijenjaju unutarnja rasvjeta i stolarija, mijenja se fasadna ovojnica i radi novi sustav grijanja, ali i novi sustav daljinskog mjerenja svih energenata u školi, a ušteda energije bi nakon energetske obnove zgrade trebala iznositi najmanje 53,87 posto.
-Radovi idu odlično, tome je pridonijelo i to što djece nije bilo u školi zbog korone pa je bilo jednostavnije organizirati gradilište, tako da smo i nešto prije roka. Kvaliteta je, koliko vidim, izuzetna i moram reći da smo zadovoljni.

Zadovoljna je i ravnateljica Vera Hrvoj koja je podsjetila da će ove godine škola proslaviti 65 godina svog postojanja.

-Ovo je jedan od prekrasnih poklona i vjerujem da će doprinijeti boljoj kvaliteti boravka i rada učenika i djelatnika. Škola ima 575 učenika u 30 razrednih odjela, u tri sektora obrazovanja, a to su graditeljsko, medicinsko i poljoprivredno učilište.radovi napreduju i nadam se da će do 31. kolovoza sve biti spremno za doček novih učenika naših prvih razreda, a ostali da će biti sretni, zadovoljni i ponosni što dolaze u ovako lijepo energetski obnovljenu školu – kazala je ravnateljica i dodala da u radovima, od obrtničkih pa do stručnog nadzora, sudjeluju učenici koji su svoje prve korake u karijeri, svom profesionalnom razvoju, učinili upravo u ovoj školi.

Načelnik Ban izrazio je ponos i zadovoljstvo tijekom radova.
-Zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj županiji i našem županu Kolaru koji je prepoznao potrebu da je ovaj objekt nakon 65 godina zaslužio energetsku obnovu, da ga malo dotjeramo, a još važnije, da smanjimo utrošak energenata. Dobit ćemo školsku zgradu uređenu prema svim zahtjevima, a u centru Bedekovčine imat ćemo hvalevrijedan objekt – kazao je.

Pozivnica osmašima: Upišite se u SŠ Bedekovčina – ovo su razlozi!

Ravnateljica Hrvoj pozvala je osmaše koji još nisu donijeli odluku i razmišljaju o tome gdje nastaviti školovanje, da dođu i informiraju se što nudi SŠ Bedekovčina:
-Naša zanimanja su vrlo tražena, vjerujem da će tako biti i u budućnosti, a naša škola se trudi da, osim što steknu stručna znanja, mladi razviju i vještine i mogu odmah krenuti u svijet rada.

I župan Kolar poziva učenike da dobro razmisle o svojoj budućnosti, o tome što će dalje raditi u životu, odnosno koje zanimanje odabrati:
-Imamo ovdje majstore koji vrlo kvalitetno obavljaju posao koji su bili ovdje učenici, domaći obrtnici i poduzetnici. Velika investicija, dobar dio europskog novca, a rade domaće firme. Cijelo vrijeme smo naglašavali da je upravo to jedan od naši ciljeva. S druge strane, zbog koronavirusa nismo mogli do kraja napraviti onu našu akciju gdje učenicima 7. i 8. razreda prezentiramo gdje se mogu školovati u našim srednjim školama, za koja zvanja, da ih pozovemo da upišu zanate. Ja sam proglasio deset deficitarnih zanimanja i koje god od tih zanimanja učenica ili učenik s područja Krapinsko-zagorske županije upišu, ima stipendiju školujući se čitav vijek trajanja školovanja. Od tih deset, čak ih je šest upravo tu u našoj Srednjoj školi u Bedekovčini i kad ih nismo mogli pozvati kroz zajedničke sastanke, ovo je najbolja pozivnica. Osim energetske obnove škole, ulažemo u kabinete, vlastita sredstva, uz pomoć Općine, kako bi njima stvorili što bolje uvjete za školovanje. Danas biti majstor u svom zanatu i znati napraviti posao svojim rukama je izuzetno bitno, cijenjeno i sve bolje plaćeno. I mislim da bolje pozivnice za naše učenice i učenike koji će sada upisivati srednju školu zapravo niti ne treba.

ak/sjever.hr

10.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.