Now Reading:
Oroslavje: Na plaćama i materijalnim troškovima gradske uprave i vijeća uštedjeli 300 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Oroslavje: Na plaćama i materijalnim troškovima gradske uprave i vijeća uštedjeli 300 tisuća kuna

Gradsko vijeće Grada Oroslavja na svojoj je prošlotjednoj sjednici donijelo rebalans proračuna kojim se, zbog smanjenih prihoda uslijed korona krize i mjera pomoći gospodarstvu, za 10 posto smanjuje masa plaća i materijalni troškovi u gradskoj upravi, Gradskom vijeću te samom gradonačelniku.

Na taj način uštedjet će se preko 300 tisuća kuna. Uz to, predsjednik Gradskog vijeća se, neovisno o ovoj odluci, odrekao 50 posto svojih primanja.

Također, za 20 posto je smanjen iznos predviđen za sportske i kulturne manifestacije koje se zbog izvanredne situacije i epidemioloških mjera proteklih mjeseci nisu mogle i neće niti održati.

Inače, ove je godine Grad Oroslavje za sportske udruge i manifestacije predvidio oko 800 tisuća kuna, a u proteklih nekoliko godina povećali su izdvajanja za sport po čemu su u samom vrhu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Gradonačelnik Gredičak ističe kako je ovo smanjenje privremena mjere te će, čim se situacija normalizira i prihodi proračuna vrate na normalu, novim rebalansom vratiti i sredstva za sport i kulturu.

Proračunski prihodi Grada pali su za 30 posto, a mjerama uštede gradska uprava uspjela je namaknuti 1,3 milijun kuna kako bi osigurali normalno funkcioniranje grada te pokrili manjak do kojega je došlo i zbog mjera pomoći gospodarstvenicima poput oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa, zakupa javnih površina, te omogućavanja ugostiteljima da besplatno koriste gradske površine za širenje terasa…

sjever.hr/gradonačelnik.hr 10.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.