Now Reading:
TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Loš početak, puno bolji završetak!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Loš početak, puno bolji završetak!

Kratko rečeno – ovoga nam se tjedna (u njegovom prvom dijelu) ne piše dobro! Bit će više kišnih dana, čak i uz mogućnost nevremena, nego onih sunčanih i toplih, ali kao što smo naveli u naslovu, kraj tjedna bit će daleko ljepši od njegova početka!

Danas počinje razdoblje kiša, grmljavine, vjetra, najvaljuju iz DHMZ-a:

Bit će promjenljivo oblačno s povremenom kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborina će biti posvuda, a pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, u gorju južni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo.
Jutarnja temperatura od 15 do 19, u gorju oko 13. Najviša dnevna od 19 do 24 °C, na istoku i malo viša.

Vrijeme narednih dana

I u nastavku tjedna promjenljivo s povremenom kišom te pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji, osobito u unutrašnjosti. Oborina će biti češća u utorak i srijedu, dok je u četvrtak izgledna ponajprije na Jadranu i uz njega. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo, u srijedu i jugozapadnjak.
Temperatura zraka bez veće promjene u odnosu na današnju.

U četvrtak vrijeme će se postupno smirivati, kiše će biti sve manje, a u poslijepodnevnim bi satima trebala i potpuno prestati.
U petak nas očekuje južina koja će rastjerati oblake pa će gotovo tijekom cijelog dana biti sunčano, uz nekoliko stupnjeva višu temperaturu.

Kako sada stvari stoje, vikend će biti u potpunoj suprotnosti s početkom tjedna – ništa kiše, puno sunca, a temperatura će porasti na oko 28 °C.
Mnogima produženi vikend bit će, dakle, lijep pa će biti prilike za roštiljanje i ostale aktivnosti na otvorenom.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti u rasponu od razmjerno nepovoljnih do nepovoljnih. Moguća je nesanica, razdražljivost, slabija koncentracija i slabija radna učinkovitost te loše raspoloženje kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Veće tegobe mogli bi imati reumatičari, kronični bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti osobito na širem riječkom području i u Istri.

ak/sjever.hr/dhmz

08.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.