Now Reading:
Stričak podsjetio na Dan općine u kojoj HDZ nikada nije izgubio izbore!!!
Full Article 3 minutes read

Stričak podsjetio na Dan općine u kojoj HDZ nikada nije izgubio izbore!!!

Zbog dojučerašnjih epidemioloških mjera koje su ograničavale javna okupljanja te zbog kratkoće vremena za organizaciju događanja nakon njihovih ukidanja mnoge općine nisu mogle na uobičajen način obilježoiti svoje dane. Slično je i sa Općinom Visoko koje je u nedjelju imala svoj dan. No, nekadašnji dugogodišnj načelnik te Općine, Anđelko Stričak, koji je svoju političku karijeru započeo upravo kao načelnik na Visokom, na svom je Facebook profilu podsjetio na “rođendan” općine.

-Općina Visoko osnovana je 1993. godine, a čine ju: Visoko, Čanjevo, Đurinovec, Kračevec, Presečno Visočko, Vinično i Vrh Visočki.

Od tada do danas napravilo se zaista mnogo: uređena je škola te izgrađena školska sportska dvorana, obnovljena župna crkva, povučen asfalt do svake kuće, rekonstruirane sve električne mreže, uvedena ulična rasvjeta, izgrađena grobna kuća i uređeno mjesno groblje, provedena arheološka iskapanja Utvrde Čanjevo, izgrađeno na desetke kilometara poljskih i šumskih puteva, obnovljeni i dograđeni vatrogasni domovi, a sada se obnavlja Društveni dom u Visokom, sufinanciran rad škole (školske kuhinje, eko-škole, škola plivanja, izvannastavne aktivnosti, darovi i nagrade učenicima) te svih udruga, opremljena vatrogasna društva ….

Stoga se od ❤ zahvaljujem svima koji su doprinjeli da ovaj predivni ?? kutak bude što ljepši i napredniji – objavio je Stričak.

Inače, Općina Visoko specifična je, gledajući politički, po tome što je u njoj HDZ dosada uvijek ostvarivao uvjerljive pobjede bez obzira o kakvoj se vrsti izbora radilo, bilo za Hrvatski sabor, bilo predsjednički izbori, za EU parlament ili pak na lokalnim izborima.

Anđelko Stričak, koji uvijek s ponosom govori o svojoj Općini, svoju je političku karijeru započeo kao načelnik. Potom je na razini županije u jednom mandatu bio član županijskog Poglavarstva, preuzeo je vođenje Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, obnašao dužnost potpredsjednika Županijske skupštine te je dosada dva puta biran u Hrvatski sabor, jednom na prijevremenim izborima.

Kada govorimo o svim ovim postignućima na području Općine Visoko naglašavam da su ona realizirana pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice koja je u ovoj općini odnijela sve izborne pobjede. Ovdje je počela i moja karijera vezana za politiku. Sve što sam na tom polju ostvario ne bih mogao bez povjerenja građana, koje je danas puno teže zadobiti, nego ga izgubiti – izjavio je za Sjever.hr Stričak čestitajući još jednom svim mještanima Dan općine Visoko.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.