Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite nedjelju! Kad vidite što nas čeka idućeg tjedna, shvatit ćete zašto!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite nedjelju! Kad vidite što nas čeka idućeg tjedna, shvatit ćete zašto!

1 samobor

Iako je subota u mnogim dijelovima Lijepe naše bila većinom sunčana i topla (nakon tmurnog i maglovitog jutra), današnji će dan prema svemu sudeći biti ljepši i bit će najtopliji u ovome tjednu.
Uživajte, upijajte sunčeve zrake, budite što više vani jer početkom novoga tjedna to nećete moći!

Danas će u Dalmaciji pretežno, drugdje djelomice sunčano, no i dalje ne posve stabilno pa uz prolazno više oblaka može pasti malo kiše ili poneki pljusak, većinom u Podunavlju te osobito na sjevernom Jadranu, najavljuju iz DHMZ-a. U središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj kiša se ne očekuje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno jugo koje će jačati prema kraju dana, osobito na sjevernom dijelu.
Ujutro mjestimice magla. Jutarnja temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 23 do 28 °C.

Izgledi vremena

U tjednu koji je pred nama bit će promjenljivo i nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Oborina će na kopnu biti izraženija u ponedjeljak i u noći na utorak, a na moru uglavnom drugi dio utorka te u srijedu. Prema trenutnim prognozama, tek od četvrtka možemo se nadati suhom vremenu, ali to još nije sigurno!
Na kopnu će vjetar većinom biti slab, dok će na Jadranu puhati umjereno, u ponedjeljak i jako jugo, a u srijedu i jugozapadnjak.
Temperatura zraka bit će nekoliko stupnjeva niža od današnje.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti uglavnom razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika je moguća nesanica, nervoza, osjećaj umora i lošije raspoloženje. Stoga se osobito kroničnim bolesnicima ne preporuča rekreacija uz jaču tjelesnu aktivnost na otvorenom.

ak/sjever.hr

07.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.