Now Reading:
Svečano otvoren 21. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba
Full Article 1 minutes read

Svečano otvoren 21. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba

Na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji gradonačelnik Milan Bandić, u društvu suradnika, položio je jučer vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata s područja Gradske četvrti Črnomerec.

Gradonačelnik Bandić naglasio je kako ova tradicionalan manifestacije više od dva desetljeća služi na ponos Zagrebu. ‘
-Početkom agresije na Hrvatsku, jedne od prvih obrambenih trupa formirane su upravo u Zagrebu, stavši u obranu čitave zemlje! Drago mi je da smo i ove godine tu, kako bi nastavili promicati vrijednosti Domovinskog rata i sačuvali uspomenu usprkos izvanrednim okolnostima koje su nas snašle – rekao gradonačelnik pa je otvorio 21. po redu Memorijal, koji se od 2000. tijekom proljetnih mjeseci održava u čast svih poginulih bojovnika Domovinskog rata Grada Zagreba.

Predsjednik UDHOS Ivan Friščić kazao je kako mu je velika čast nakloniti se svima onima koji su dali živote za našu neovisnu Hrvatsku.

Memorijal u 10-ak sportskih disciplina okuplja više od 2000 sudionika. Ove godine, iznimno održat će se natjecanje u samo pet disciplina: biciklizam, šah, streljaštvo, pikado i nogomet. 40-ak sudionika iz Hrvatske i Slovenije podijeljeno je u 9 kategorija.

www.sjever.hr

07.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.