Now Reading:
Produžuje se Sajmišna ulica, za dvije godine individualna stambena izgradnja na jugu Varaždina
Full Article 3 minutes read

Produžuje se Sajmišna ulica, za dvije godine individualna stambena izgradnja na jugu Varaždina

U Sajmišnoj ulici u Varaždinu počelo je probijanje odnosno produženje te ulice čime će se otvoriti mogućnost formiranja nove zone individualne stambene izgradnje u tom dijelu Varaždina.

Na početku radova u srijedu je s građanima, vlasnicima zemljišta na kojima bi uskoro mogla početi izgradnja obiteljskih kuća, bio gradonačelnik Ivan Čehok s nadležnim pročelnicima Tomislavom Bogovićem i Robertom Krajcerom.

– Naši sugrađani, vlasnici zemljišta su se još prije više od deset godina složili i zajedno napravili komasaciju, sami to financirali, odrekli su se dijela svojih zemljišta potrebnih za cestu i infrastrukturu. Oko 20 posto zemljišta svatko se od njih odrekao. Čekali su nažalost desetak godina. Kad smo ponovo preuzeli upravljanje gradom intenzivirali smo razgovore i pregovore s onih još nekoliko vlasnika koji se nisu bili prvotno složili. Nakon svega ovdje pokrećemo radove na produžetku prometnice i postavljanju infrastrukture. Nakon 30-ak godina ovdje ćemo imati ponovo veliku zonu individualne stambene izgradnje. To inače Varaždinu nedostaje. Ima prostora za mješovitu izgradnju veće gustoće naseljenosti, ali individualnih stambenih parcela je bilo premalo. Taj nedostatak nadomještavamo. I omogućujemo građanima ovdje da mogu doći do svojih gradilišta i graditi kuće – rekao je Čehok.

– U nekoliko godina želimo doći do nathodnika u Črncu i spojiti ga s ovom prometnicom, tako da olakšamo djeci koja iz Črnca idu u školu u Biškupec. Kad budemo išli u uređenje Plitvice, a sad idemo na izradu glavnih projekata s pješačko-biciklističkim stazama, ovaj dio grada bit će prometno opremljen. Zahvaljujem građanima koji su se odrekli dijela zemljišta i svima onima koji su dugo čekali. Interes za individualnu stanogradnju je velik. Ovaj je miran, lijep kvart i s uređenom Plitvicom bit će jedan od najljepših – dodao je gradonačelnik.

– Riječ je o stotinjak parcela. Počeli su radovi na otvaranju oko 1200 metara prometnice koja će povezivati Sajmišnu sa spojem na Zagrebačku ulicu. U ovoj fazi bit će 400-injak metara prometnice, zasad širine oko 8 metara, a predviđen je koridor od 20 metara. Individualna stambena izgradnja mogla bi početi u roku od dvije godine – najavio je Krajcer.

Građani južnog dijela Varaždina su zadovoljni.

– Počelo je 1996. kada smo krenuli u okupljanje vlasnika zemljišta i zajedničkim snagama krenuli u prvu privatnu urbanu komasaciju. Bilo je puno problema. Grad nas je navigirao kroz propise, ali bilo je i zastoja. Sve se odužilo i trajalo je već 23 godine. Presretni smo da smo to doživjeli – izjavila je Gordana Lah.

n.kalajdžija / sjever.hr

03.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.