Now Reading:
Mali predah uz sunce pa opet promjenljivo
Full Article 2 minutes read

Mali predah uz sunce pa opet promjenljivo

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas će u većini krajeva prevladavati sunčano. Povremeno će više oblaka biti u unutrašnjosti, dok u Gorskom kotaru i Lici te na krajnjem istoku može pasti i malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a prema večeri će slabjeti. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna, te sjeverni vjetar, a poslijepodne prema otvorenom moru vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, jutarnja od 7 do 12 u unutrašnjosti te između 12 i 16 na Jadranu. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti uglavnom povoljne. Na krajnjem istoku zemlje, u Lici i Gorskom kotaru, u dijelovima dana s izraženijim nestabilnostima meteoropati i kronični bolesnici mogu osjećati manje tegobe poput umora i bolova na mjestima ranijih ozljeda.

U četvrtak porast naoblake sa sjeverozapada, uglavnom na jugu i istoku zemlje uz poneki poslijepodnevni pljusak. Prema večeri mjestimice kiša te pljuskovi koji će biti češći u petak i subotu kada lokalno mogu biti praćeni grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni kojeg će, uz umjerenu i jaku buru, biti i na Jadranu. Temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

27.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.