Now Reading:
Sunce, oblaci, pljuskovi i dalje
Full Article 1 minutes read

Sunce, oblaci, pljuskovi i dalje

kiša

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. Uz promjenjivu naoblaku na kopnu mjestimice kiša, poslijepodne i lokalni pljuskovi, mogući i duž obale sjevernog dijela te na krajnjem jugu, uglavnom suhog Jadrana. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, na Jadranu bura, ponegdje s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na moru od 11 do 16, a najviša dnevna između 17 i 22 °C.

Prevladavat će povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji, a na Jadranu će biti nešto povoljnije nego u unutrašnjosti. Kroničnim bolesnicima neće otežavati podnošenje njihovih bolesti, meteoropatima će omogućiti dobar san i odmor, pozitivno će utjecati na koncentraciju i radni učinak te poboljšavati raspoloženje.

U nastavku tjedna na Jadranu pretežno sunčano i uglavnom suho. Na kopnu djelomice sunčano uz umjeren dnevni razvoj oblaka s kojim su mogući lokalni kratkotrajni popodnevni pljuskovi. Vjetar većinom slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu bura, početkom srijede jaka. Temperatura bez znatnije promjene.

sjever.hr / DHMZ

26.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.