Now Reading:
PROGNOZA Promjenljivo vrijeme kroz cijeli tjedan uz lokalne pljuskove
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Promjenljivo vrijeme kroz cijeli tjedan uz lokalne pljuskove

Danas će u unutrašnjosti prevladavati promjenljiva naoblaka, a uglavnom od sredine dana lokalno će biti kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom.

Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 21, na Jadranu 21 i 24 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne. Podržavat će dobro raspoloženje kod većine ljudi, osobito na Jadranu gdje će biti više sunčanog vremena nego u unutrašnjosti. Koncentracija i radna učinkovitost bit će dobra kod mnogih, a kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje njihovih tegoba.

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Najviše sunčana vremena bit će u srijedu, dok je uglavnom u četvrtak moguć pokoji pljusak. Na kopnu promjenljivo, uz lokalno jači razvoj oblaka bit će pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u poslijepodnevnim satima. Utorak će biti vjetrovit uz umjeren do jak sjeverac, a na Jadranu i buru koja će podno Velebita biti i olujna. Vjetar u srijedu u slabljenju. Temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr/dhmz 25.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.