Now Reading:
PROGOZA I danas oblačno uz kišu, no stiže razvedravanje
Full Article 2 minutes read

PROGOZA I danas oblačno uz kišu, no stiže razvedravanje

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme danas bit će umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, osobito na jugu.

Obilnije oborine moguće su u gorskim krajevima te u Posavini. Od sredine dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje, najprije u najzapadnijim krajevima. Vjetar umjeren, povremeno i jak sjeveroistočni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će se umjerena do jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i orkanska proširiti na veći dio Jadrana. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 20. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 °C.

1901

U većem dijelu dana će se u većem dijelu zemlje zadržati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Stoga je kod meteoropata moguća nesanica, slabija koncentracija i lošije raspoloženje, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe od kojih inače pate. U najzapdnijim hrvatskim područjima će nepovoljan vremenski utjecaj najranije popuštati, pa će prevladavati povoljne biometeorološke prilike.

U nastavku tjedna očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, u subotu uz umjerenu naoblaku te danju postupno toplije. U četvrtak će puhati umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu jaka, na udare i olujna bura. Vjetar će u petak oslabjeti, na Jadranu će uz buru biti i sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, a u subotu će vjetar okrenuti na jugozapadni. Jutra na kopnu svježija, osobito u petak.

19051

sjever.hr/dhmz 20.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.