Now Reading:
ODLAZI LI RUKOVANJE U POVIJEST? Grba Bujević: Nadam se da se neće vratiti ni nakon korone
Full Article 2 minutes read

ODLAZI LI RUKOVANJE U POVIJEST? Grba Bujević: Nadam se da se neće vratiti ni nakon korone

Za sada su stručnjaci jako oprezni i nitko ne želi reći jesmo li pobijedili koronavirus. Maja Grba Bujević kaže da se tom danu veseli više nego itko

Reporter RTL-a Goran Latković razgovarao je u skladištima civilne zaštite s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Majom Grba Bujević.
Skladišta su i dalje puna, bilo je polemika ima li dovoljno opreme za sve liječnike ili nema.

-Svi smo imali dovoljno opreme. Dakle u brojevima, u zdravstveni sustav RH smo dali 3.700.000 maski raznih vrsta, zatim 250.000 vizira, milijun i 50 tisuća zaštitnih odijela, tako da zbilja ne možemo reći da opreme nemamo – kazala je Grba Bujević.

Na pitanje kada će se objaviti da nema zaraženih odgovorila je:
-Ja se tom danu sigurno više veselim nego itko. Nadam da će to biti vrlo skoro. Intimno sam se nadala da će to biti danas, ali eto nije, što znači da smo blizu. Nadam se da nas ništa neće iznenaditi i da ćemo se svi držati mjera kao što smo se svih ovih dana učili i govorili. Vidim da se malo zaboravlja na takve stvari pa molim da i vi podsjećate.

Govori se puno o socijalnom distanciranju. Kada ćemo se opet moći rukovati, pitao je Latković.
-Od tog trijasa, rukovanja, ljubljenja i zagrljaja, što se mene tiče, rukovanja ne treba nikada. Ne bih voljela čak ni da se vrati kad korona ode od nas. Ljubljenje mi isto nije baš jako drago, ali iskreno, nedostaje mi grljenje. To je prijenos dobre energije pa se nadam da će ovo sve skupa jednom završiti i da ćemo se moći grliti – otkrila je Maja Grba Bujević za RTL Danas.

ak/sjever.hr/RTL

18.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.