Now Reading:
Gradonačelnik Čehok čestitao Bobiću na Porinu
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Čehok čestitao Bobiću na Porinu

Varaždinski skladatelj Davor Bobić osvojio je Porina za najbolju skladbu klasične glazbe, za „Symphoneo, za klavirski kvintet“. Skladba je objavljena na albumu: Davor Bobić – autorski album, a izvođači su Vlatka Peljhan, violina; Žiga Faganel, violina; Tajana Škorić, viola; Alja Mandič, violončelo; Mia Elezović, klavir.

Bobića je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Ivan Čehok čestitavši mu na nagradi i zahvalivši na djelima kojima je obogatio i još će obogatiti varaždinsku kulturu.

– Ne treba posebno pozivati ovakvog gosta, koji je često ovdje, a emocionalno i profesionalno je vezan uz svoj grad. Danas je posebna prigoda. Riječ je o velikom uspjehu. Malo nam je izmakao Porin za album, ali maestro Bobić ima pred sobom još dugačko stvarateljsko i kreativno razdoblje i dobit će ga i za album. Osobno sam imao prilike slušati njegova djela i pratiti razvoj od početaka do ovog Porina. Zajedno smo napravili skladbu „U rukama anđela“. Davor je dobio mnoga priznanja kolega i ovo je jedno koje je možda medijski najatraktivnije, a u umjetničkom smislu jednako drugima koje je već prije dobio – rekao je Čehok.

– Velika je čast biti ovdje na prijemu, kao Varaždinac. Ovo je posebna nagrada. Možda nije najvažnija, ali je medijski najeksponiranija. Sretan sam da je proizvod Varaždinaca. Puno je Varaždinaca radilo na projektu, uz potporu Grada Varaždina, Glazbene škole, Ministarstva kulture, Koncertnog ureda i HDS-a. Pokazali smo snagu duha i zajedništva, varaždinsku kulturu prezentirali na najbolji mogući način. Sretan smo i što sam bio u konkurenciji za album – kazao je Bobić te završio najavom VBV-a.

– Ovo je neobično teška godina, drugačija od svih dosadašnjih, ali Varaždinske barokne večeri će i na ovogodišnjem, jubilarnom 50. izdanju, ostati na visokom nivou – rekao je Bobić, čija će djela, kako je s pravom primijećeno na prijemu, zlatnim slovima ostati upisana u povijest Varaždina.

n.kalajdžija / sjever.hr

18.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.