Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Tmurno i kišovito, ali na vidiku je razvedravanje!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Tmurno i kišovito, ali na vidiku je razvedravanje!

kiša

Slogan „Ostanite doma” nacionalni je stožer civilne zaštite nedavno zamijenio porukom „Ostanite odgovorni”, ali mi vam danas ipak savjetujemo da ostanete doma, ako ne volite kišu. Dobra je vijest da neće padati cijelog dana!

U prvom dijelu nedjelje bit će pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, češće u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti, prognoza je DHMZ-a. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake, dok je malo kiše ili poneki pljusak još moguć u gorju i na istoku te u Dalmaciji. Vjetar slab i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura, krajem dana podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Duž preostalog dijela obale jugo, a poslijepodne će ponegdje puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak.
Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna između 17 i 22, a od 23 do 27 °C na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak djelomice sunčano, a poneki lokalni je pljusak moguć ponajprije u gorskim predjelima.
Zatim promjenljivo uz kišu i pljuskove s grmljavinom, u utorak češće u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a u srijedu u Dalmaciji. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u ponedjeljak prolazno istočni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura koja će osobito podno Velebita biti i jaka s olujnim udarima. I dalje toplo, ponegdje i vrlo toplo.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Iako vrijeme neći imati veći utjecaj na ljude, kod osjetljivijh meteoropata i kroničnih bolesnika mogu se javiti manje tegobe.

ak/sjever.hr/dhmz

17.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.