Now Reading:
Bernardić u Varaždinu predstavio program Restart koalicije: „Hrvatskoj je potreban restart, novi početak na zdravim osnovama”
Full Article 4 minutes read

Bernardić u Varaždinu predstavio program Restart koalicije: „Hrvatskoj je potreban restart, novi početak na zdravim osnovama”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sa suradnicima danas obilazi članove stranke u županijama 3. izborne jedinice, a nakon što je program Restart koalicije za predstojeće parlamentarne izbore predstavio u Međimurju, stigao je u Varaždin.

Hrvatskoj su potrebni novi vjetrovi, vjetrovi napretka, optimizma, ideja i svega onoga što je potrebno kako bi Hrvatska krenula naprijed, rekao je Bernardić.
-Na žalost, ova kriza je pokazala da jednostavno Hrvatska ne može funkcionirati kao do sada, da nismo samodostatni u poljoprivrednoj proizvodnji, da ne možemo živjeti samo od potrošnje i to uvoznih proizvoda, da ne možemo živjeti samo od turizma i da nemamo industriju. Ona je uništena u HDZ-ovoj pljački i privatizaciji 90-ih godina i upravo stoga Hrvatskoj je potreban restart, novi početak na zdravim osnovama. To je ono što ova koalicija nudi – naše ime je naš program – rekao je Bernardić.

Dodao je da je na hrvatskom sjeveru nužno osigurati potporu izvozu, istaknuvši da je ovaj kraj jedan od rijetkih proizvodnih krajeva u Hrvatskoj koji se uz brojne nedaće i nepoticajno okruženje još uvijek bori s brojnom konkurencijom iz drugih europskih zemalja.
-Naš zadatak je naći način kako ovdje povećati plaće, kako osigurati da trošak rada bude manji, a da s druge strane investicije i potpora izvozu budu puno veće.
Čim preuzmemo odgovornost za Hrvatsku u srpnju, povećat ćemo minimalnu plaću na 4 tisuće kuna neto. Ono što ćemo sasvim sigurno odmah napraviti prvi dan je dignuti neoporezivi dio dohotka na 5 tisuća kuna i tako omogućiti rast plaća za više od 770 tisuća ljudi u našoj zemlji, u prosjeku od 330 kuna mjesečno. Ono što je iznimno nužno napraviti jest potaknuti proizvodnu atmosferu u našem društvu kroz poticajno porezno okruženje. To će biti moguće tako što ćemo pružati potporu izvoznicima, puno veću nego dosad, a to ćemo učiniti kroz drugačiju ulogu HABOR-a te kroz drugačiju ulogu države spram poslovnih banaka – rekao je Bernardić te poručio:
-S korupcijom ćemo se obračunavati nemilosrdno, donijet ćemo zakon o porijeklu imovine, uspostaviti porezni USKOK, reformirati pravosuđe koje je u nikad gorem stanju. Došlo je vrijeme da iskorijenimo taj virus koji je četiri godine zahvatio našu zemlju – HDZ-ov virus korupcije.

Predsjednik SDP-a zahvalio je, kako je rekao, vrijednim i poštenim ljudima ovoga kraja koji svakodnevno ulažu u život Hrvatske, u razvijanje svih onih djelatnosti po kojima je Varaždinska županija poznata.
-Naravno, oni će, barem većina stanovnika ove županije, kao i uvijek do sada izabrati pravu opciju, a to je Restart koalicija za promjene, za novi početak Hrvatske – zaključio je.
Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora istaknula je kako sa okupljanja u Varaždinu šalju snažnu poruku da će SDP i njegovi partneri pobijediti na izborima i da su njihova rješenja koja imaju za sve probleme u ovoj zemlji, potrebna kako bi svi bolje živjeli. Podsjetila je da SDP u Varaždinskoj županiji ima snažnu podršku birača, što će se, kako je naglasila, pokazati i na ovim izborima.

Na to se nadovezao i predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković.

-Mi ovdje ne sumnjamo u naš uspjeh. Mi smo na predsjedničkim izborima, govorim za grad Varaždin, bili najbolji po glasovima za Milanovića i ne sumnjamo da će tako biti i na ovim izborima. Ključne poruke koje želimo poslati su promjena i novi početak u ovoj našoj Hrvatskoj koja je zahvaćena korupcijom u svim dijelovima društva. Naš zadatak je da s te strane počnemo mijenjati stvari na bolje od reforme pravosuđa nadalje. Varaždin je jedan od primjera gdje treba početi sa tim promjenama i nema sumnje da ćemo to napraviti – poručio je Marković.

Koordinator stranke za III.  izbornu jedinicu, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar kazao je da je posjet iskorišten za razgovor o zadnjim detaljima koji su vezani za predizborni program, ali i kapitalne projekte i investicije koje će, napomenuo je, nova Vlada predvođena SDP-om i premijerom Bernardićem provesti u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske.

Obilazak članova stranke u 3. izbornoj jedinici Bernardić će završiti kasnije poslijepodne, posjetom Krapinsko-zagorskoj županiji.

s.kalajdžija/sjever.hr

17.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.