Now Reading:
Nakon dogradnje, mališani u krapinskom dječjem vrtiću dobili i nova igrala
Full Article 3 minutes read

Nakon dogradnje, mališani u krapinskom dječjem vrtiću dobili i nova igrala

Mališane u Dječjem vrtiću „Gustav Krklec“ u Krapini ovih su dana razveselila nova igrala u dvorištu vrtića. Naime, nakon dogradnje vrtića za dvije grupe, odnosno 40-ak djece, sljedeći potez gradske vlasti bila je obnova igrala.

Gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je da su postojeće željezne sprave bile stare i više desetaka godina.

– Nabavljeno je 16 igrala koja su postavljena oko dječjeg vrtića. Najvećim je to dijelom financirano sredstvima Grada Krapine te jednom donacijom. Ukupna vrijednost je oko 230 tisuća kuna s uključenim PDV-om. 12 tisuća kuna je bila donacija PBZ-a – rekao je Gregurović.

Nakon dogradnje krenulo se i s obnovom fasade.

– Da ne ostane na starom dijelu vrtića oronula fasada, napravljena je na dijelu starog vrtića nova fasada s izolacijom. Vrijednost te investicije je oko 140 tisuća s uključenim PDV-om. Još bismo željeli iduće godine završiti fasadu s druge strane vrtića i zaokružiti priču – dodao je gradonačelnik te podsjetio da je još 2015. godine sredstvima Grada Krapine zamijenjeno krovište na cijelom vrtiću s obzirom da je bilo u dosta lošem stanju.

– Svi bismo mi u Krapini željeli da se sagradi novi vrtić, na drugoj lokaciji gdje će biti više prostora. Trenutno naše financijske mogućnosti nisu takve da bi mogli ići u izgradnju novog vrtića kapaciteta minimalno 200 djece koliko imamo sad. Prema aktualnim natječajima za vrtić kapaciteta 40-50 djece vrijednost je preko 10 milijuna kuna. Sredstva bi bila puno veća za 200 djece. Dok se ne stvore financijske mogućnosti i uvjeti za novi vrtić, napravljen je velik iskorak na gradskom dječjem vrtiću. To će nam biti nit vodilja da radimo i dalje, da se svake godine nešto uredi, postave nove sprave kojima će se najviše veseliti najmlađi – zaključio je Grgurović.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Gustav Krklec“ Ksenija Ostojić naglasila je da su dograđenim prostorima zadovoljni zaposlenici, a posebno djeca.

– Ona uživaju i sve im je prekrasno. A kada sam ih pitala što im je najljepše, nisu se mogli odlučiti jer im je sve prekrasno – kazala je Ostojić.

U vrtiću koji inače polazi 200 djece, danas, s obzirom na situaciju s epidemijom, ih je 32. Ravnateljica se nada da će situacija omogućiti da nova pedagoška godina bude s do kraja popunjenim kapacitetima.

– Raspisali smo upis djece u pedagošku godinu 2020./2021. koji završava u ponedjeljak. Sad već imamo preko 100 zaprimljenih zahtjeva. Imamo oko 50 predškolaca i za taj broj djece koji će biti ispisan, upisat ćemo nove. Što se tiče situacije, svakodnevno pratimo mjere. Ako neće biti novooboljelih naš je plan da svih 200 djece bude u vrtiću – rekla je ravnateljica.

n.kalajdžija / sjever.hr

15.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.