Now Reading:
Zlatar je među samo sedam hrvatskih gradova kojima je nezaposlenost manja nego prošle godine u ovo vrijeme!!!
Full Article 2 minutes read

Zlatar je među samo sedam hrvatskih gradova kojima je nezaposlenost manja nego prošle godine u ovo vrijeme!!!

jasenka auguštin pentek

Kao što se je i očekivalo, slika nezaposlenosti u hrvatskim gradovima u travnju puno je lošija nego mjesec ranije. No još uvijek ima onih u kojima je nezaposlenost manja nego prije godinu dana, takvih je sedam gradova – analiza je portala Gradonačelnik.hr.

A među tih sedam gradova je i Zlatar iz Krapinsko-zagorske županije.

Zlatar je imao pad nezaposlenosti za 3,2 posto u odnosu na travanj 2019. godine, odnosno rast nezaposlenosti u odnosu na ožujak za 2,27 posto.

Taj je Grad od 2013. godine sanirao brojne dugove, a od prije tri godine bilježi i snažan rast prihoda. Zato, iako će kriza usporiti punjenje prihoda, neće znatno poremetiti financijsku sliku, jer Grad sada ima stabilan temelj.

Uskoro se ide u rebalans kroz koji će se smanjiti financiranje projekata, ali koji nisu vezani za infrastrukturu i stavke za pomoć gospodarstvu. Pa su tako već neki projekti i ovih dana nastavljeni.

‘Projekti koji su u planu i važni za Grad ćemo nastaviti, a smanjiti sredstva za primjerice manifestacije, reprezentacije, službena putovanja, usavršavanja, kupnju nekretnina te novac za udruge koje ne mogu realizirati svoje aktivnosti.’ – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek.

Zlatar je donio mjere odgode plaćanja komunalne naknade i godišnje grobne naknade, zatim spomeničke rente, ukida se i u drugom kvartalu naplata zakupa javnih površina i poreza na javne površine te odgađa naplata poreza na potrošnju za koji će se i razmotriti smanjenje stope nakon završetka mjera.https://gradonacelnik.hr/10-najboljih/u-travnju-vidljivije-posljedice-korone-u-odnosu-na-ozujak-samo-jedan-grad-imao-manje-nezaposlenih-na-godisnjoj-razini-njih-sedam/

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 14.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.