Now Reading:
Srnec: Nisam ubila svoju sestru. Voljela sam ju!
Full Article 3 minutes read

Srnec: Nisam ubila svoju sestru. Voljela sam ju!

U četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine. Njezino je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kuću u Palovcu u veljači prošle godine.

Suđenje je nastavljeno nakon posljednje rasprave u siječnju, a uz mjere zaštite od korovirusa, dok su ga novinari pratili putem video veze.

Smiljana Srnec je iznijela svoju obranu, vidno uzrujana.

– Nisam kriva. Nisam ubila svoju sestru. Ostala sam bez nje i jako mi je teško. Pijem tablete za smirenje otkad je nestala. Bile smo si dobre, pomagale smo si, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Nikome iz obitelji ne bih naudila, nikako – rekla je optužena Smiljana Srnec koja je kazala i da je većina svjedoka zlonamjerno iznosila neistine dok one koje je predložila kao obranu sud nije prihvatio.

Srnec je nastavila da su 15. veljače prošle godine odlučili maknuti staru škrinju ispod stubišta u hodniku, a bilo ju je jako teško pomaknuti. Bila je puna leda i nastavili su ju prazniti u subotu, 16. veljače. Inače, tog je dana prijavljen pronalazak mrtvog tijela. Također je rekla da su ona i sestra Jasmina koristile plastične vreće i najlonske čarape u kući, u kakve je bila zamotana žrtva, a na njima nađeni tragovi i pokojne Jasmine i optužene Smiljane. Policiju je optužila za loš odnos prema njoj i suprugu za vrijeme istrage nakon prijave Jasmininog nestanka 2005. godine. Rekla je da su joj prijetili oduzimanjem djece i da je policijski inspektor njezinom suprugu rekao „da je glup što se nije riješio baba iz kuće kad je imao priliku“, misleći na Smiljanu i njezinu majku Katarinu. Kazala je i da se njezine maloljetne kćeri boje policije.

– Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila. Ne želim biti žrtva, niti da moja djeca budu žrtve zbog zlobe i pokvarenosti. Više ne želim odgovarati na pitanja – rekla je Srnec na kraju obrane.

Na suđenju su reproducirane fotografije očevida u obiteljskoj kući u Palovcu, a javnost je, zbog pijeteta žrtve, bila isključena kod fotografija mrtvog tijela u zamrzivaču.

Po završetku iznošenja obrane, sudac Tomislav Brđanović rekao je da će se tražiti dopunsko psihijatrijsko-psihološko vještačenje optužene te najavio svjedočenje Danijele Herceg, Melite Sečan Hrastić i Tomice Pintarića, čija bi svjedočenja mogla biti relevantna nakon iznijete obrane.

Nastavak suđenja bit će 24. lipnja.

n.kalajdžija / sjever.hr

14.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.