Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nakon gotovo ljetnog ugođaja, kiša i pad temperature!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nakon gotovo ljetnog ugođaja, kiša i pad temperature!

Ako prognostičari nisu pogriješili, današnji će dan biti najtopliji u ovome tjednu, s gotovo ljetnim temperaturama u mnogim dijelovima Hrvatske. Na žalost onih koji obožavaju sunce i toplinu, takve se vremenske prilike neće dugo zadržati – stiže još jedna promjena vremena, ali ni to neće dugo trajati!

Hrvatska danas

Danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te razmjerno toplo, najavljuju iz DHMZ-a. Prijepodne mjestimične kiše bit će uglavnom u Dalmaciji i dijelu Like, a poslijepodne te osobito navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kada može i zagrmjeti. Slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar poslijepodne će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, u Dalmaciji i vrlo jako jugo, koje će krajem dana podno Velebita okrenuti na buru.

Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 15 i 20, a najviša dnevna od 23 do 28 °C.

Izgledi vremena

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka mjestimice će pasti malo kiše, u petak vjerojatnije u najzapadnijim predjelima, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, a u dane vikenda moguće i drugdje, prije svega u unutrašnjosti. U većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho.
U petak će u unutrašnjosti puhati slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, potom vjetar uglavnom slab. Na Jadranu u petak umjereno jugo, a u subotu i nedjelju umjerena bura i sjeverozapadnjak.
Razmjerno toplo, u zapadnim kopnenim krajevima u subotu uz pad temperature zraka.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti razmjerno povoljne. Iako se kod većine ljudi ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, južina na Jadranu bi kod osjetljivijih meteoropata mogla pridonijeti umoru, slabijoj koncentraciji i razdražljivosti.

ak/sjever.hr/dhmz

14.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.