Now Reading:
DESETI DAN ZAREDOM U Zagorju nema novooboljelih, sve više ozdravljenih osoba
Full Article 3 minutes read

DESETI DAN ZAREDOM U Zagorju nema novooboljelih, sve više ozdravljenih osoba

Već deseti dan zaredom na području Krapinsko – zagorske županije nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još četiri osobe; iz Đurmanca, Jesenja, Stubičkih Toplica i Zaboka.

-Vrlo smo zadovoljni situacijom, ali moramo i dalje biti oprezni jer postoji i dalje opasnost od virusa. Pozivam građane da se i dalje pridržavaju svih mjera – kazao je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek i dodao:
-Pridržavajmo se strogo propisanih mjera jer samo tako možemo nastaviti s ovakvim brojkama.

Inače, ukupan broj ozdravljenih osoba na području Zagorja je 97, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 41. Dosad je testirano 2.002 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno je 36 osoba.
U protekla 24 sata uzeto je 48 briseva, od kojih je 42 negativno, a za preostalih 6 još se čekaju rezultati.

Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana istaknuo je da se veseli idućem tjednu jer bi se tada trebali otpustiti i posljednji pacijenti sa infektološkog odjela, a napomenuo je i da je i da je bolnica ukupno obradila 1.600 pacijenata zbog bolesti COVID-19.

Doktorica Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ pohvalila je sve građane županije zbog činjenice da već deset dana nema novooboljelih. Ustvrdila je i da su, na žalost, pojedini pacijenti pozitivni na COVID-19 stigmatizirani kao namjerni prenositelji. Posebno emotivno kazala je da ju to rastužuje i kao epidemiologa i privatno te je pozvala građane da to ne čine.

Županova zamjenica Jasna Petek istaknula je velike aktivnosti na području pružanja socijalnih usluga i praćenje pružaju li se te usluge na adekvatan način i u skladu s preporukama.

Na kraju, župan Željko Kolar kazao je kako je ovakav razvoj situacije u skladu s predviđanjima. I on je naglasio da nema otpuštanja što je posebno bitno jer se život vraća u normalu i povećava se mogućnost da dolazi do većeg broja kontakata.
Župan je izrazio zadovoljstvo što su pojedini odjeli zabočke bolnice počeli raditi i što će bolnica iz dana u dan povećavati obujam normalnog rada. Zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što su dosada napravili.

Na području PU krapinsko-zagorske županije od 6. svibnja u 22 sata, do 7. svibnja do 22 sata nije bilo dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, uz napomenu da je obavljeno 29 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije te da kršenja mjera nisu utvrđena.

U protekla 24 sata evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH. Vezano za navedenu Odluku utvrđena su tr kršenja od strane građana (nisu imali propusnicu).
Nije bilo evidentiranih kršenja odredbi ostalih Odluka Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi.

s.kalajdžija/sjever.hr

08.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.