Now Reading:
Ž. Tušek: Općina Lobor prednjači u mnogim projektima u smislu jačanja komunalne i društvene infrastrukture u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 3 minutes read

Ž. Tušek: Općina Lobor prednjači u mnogim projektima u smislu jačanja komunalne i društvene infrastrukture u Krapinsko-zagorskoj županiji

U Općini Lobor u tijeku je realizacija brojnih ključnih projekata koji će uvelike doprinijeti razvoju ovog ruralnog kraja te standard života mještana podići na vosku razinu.

Nekoliko lokacija u Općini Lobor na kojima su u tijeku radovi – dječje igralište i parkiralište u Markušbrijegu, nerazvrstane ceste u Vojnovcu Loborskom te mjesno groblje u Loboru, u četvrtak je obišao predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije, saborski zastupnik Žarko Tušek,

-Općina Lobor prednjači u mnogim projektima u smislu jačanja komunalne i društvene infrastrukture ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji. Velik je to uspjeh za općinu, na čelu s načelnicom i njezinim timom, ali i zahvaljujući pametnim mjerama Vlade Republike Hrvatske, što kroz različite natječaje resornih ministarstava, što kroz korištenje strukturnih fondova Europske unije – kazao je Tušek i dodao:

-Gotovo 13 milijuna kuna ugovorenih europskih projekata na području Općine Lobor, 5 do 6 milijuna ugovorenih projekata iz nacionalnih sredstava. Samo ove godine milijun i pol kuna projekata iz nacionalnih sredstava na području općine, plus jedan veliki projekt uređenja općinske zgrade koji je europski projekt. I ostali segmenti zajednice ovdje su pametno i kvalitetno koristili mjere i politike Vlade Republike Hrvatske, tako da su, primjerice, samo dvije udruge na području Općine Lobor povukle gotovo 7 milijuna kuna za svoje programe, a te udruge zapošljavaju gotovo 50 ljudi.

Situaciju u Loboru Tušek je ocijenio kvalitetnom i vrlo pozitivnom:
-Možemo biti ponosni na posao koji smo u vremenu koje je iza nas napravili, a istim tempom idemo dalje. Natječaji koji su bili u protekla dva tjedna također su donijeli ozbiljne novce, za sanaciju groblja, za nerazvrstane ceste, za poučnu stazu. I u ovoj krizi projekti idu dalje. Vidjet ćemo kakva će dinamika biti najesen, no svi zajedno moramo podržati Vladu, predsjednika Vlade, ljude koji su pomogli da se sve tako odvija ovdje u Loboru.

Pohvalivši rad općinske vlasti, Tušek je zaključio:
-Vjerujem da ćemo svi zajedno i dalje raditi u interesu Općine Lobor, Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog zagorja u cijelosti.

O općinskim projektima i programima u ovom mandatu, odnosno ove godine, govorila je i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.
-Više od 13 milijuna kuna europskih sredstava je ugovoreno i u tijeku je realizacija svih tih projekata. To su sredstva koja itekako mnogo znače za razvoj našeg ruralnog područja, za našu općinu i sumještane. Tu su sredstva u visini preko 5 milijuna kuna iz naših resornih nacionalnih ministarstava, usmjerena na sanaciju nerazvrstanih cesta, uređenje parkirališta, groblja i svega drugog što je itekako značajno za razvoj, a i za život i pružanje svih mogućih uvjeta našim sumještanima – kazala je Jembrih.

I načelnica je posebno naglasila dobru suradnju s Vladom RH.
-Naša Vlada zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministarstvima i mi zajedno sa saborskim zastupnikom Tušekom dobro radimo i surađujemo. Prepoznaju se naši projekti i potrebe ruralnih područja u kojima život nije lak, ali je itekako lijep i ugodan kad se građanima omoguće svi potrebni uvjeti – istaknula je načelnica Jembrih i zaključila:
-Upravo to je naš cilj, da svim mještanima, od onih najstarijih do najmlađih, omogućimo sve aktivnosti i sve uvjete za ugodan, normalan i pristojan život.

www.sjever.hr

07.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.