Now Reading:
Projekt Aglomeracije teče prema planu, a sanacija gradskog kolektora završit će čak 3 mjeseca prije roka
Full Article 2 minutes read

Projekt Aglomeracije teče prema planu, a sanacija gradskog kolektora završit će čak 3 mjeseca prije roka

Stanje projekta Aglomeracije Varaždin te uvid u projekt sanacije sjevernog gradskog kolektora bile su teme današnje konferencije za medije nositelja projekta Varkoma d.d. Tom je prilikom gradonačelnik Ivan Čehok naglasio kako se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

– Moram reći svim građanima, posebno u naseljima Gojanec, Črnec i Zbelava, ide se i na asfaltiranja. Tehnologija je tu malo složenija da nam se ne bi dogodilo da sad napravimo kolnik i asfalt pa da nam popuca, s obzirom da je riječ o radovima koji su dosta duboki. Čekala se zima da se sve dobro slegne. Sad se ide s temeljnim slojem asfalta, a nakon što ponovno pričekamo dva mjeseca da se to dobro slegne, ići će se s finim slojem asfalta i onda ide oborinska odvodnja. Nakon oborinske odvodnje, slijedi postavljanje optike tamo gdje je potrebno, zamjena drvenih električnih stupova, a onda i pješačke ili biciklističke staze – rekao je Čehok i zamolio građane za još malo strpljenja.

aglomeracija varkom (1)

Rober Gotić, predsjednik uprave GK grupe, izvođača radova, predstavio je projekt sanacije sjevernog gradskog kolektora.

– Ovo što sad vidimo je tehnologija sanacije postojećih AB cijevi promjera 1200. Umjesto da iskopamo te cijevi koje su stare i potrošene i kod kojih dolazi do uspora, mi tehnologijom stvaranja nove ovojnice stvaramo kvalitetu koja je kao da smo iskopali stare cijevi i stavili nove, laički rečeno – pojasnio je Gotić te dodao kako je rok za završetak ove sanacije bio kolovoz, no završit će se za 2 tjedna, 3 mjeseca prije službenog roka.

aglomeracija varkom (2)

Direktor Varkoma Željko Bunić posjetio je da je riječ o projektu koji se radi jednom u sto godina.

– 10 000 priključaka će biti napravljeno, oko 42 tisuće ljudi će dobiti kanalizaciju i sve one probleme koje smo imali mi smo uspjeli preskočiti. U ovom trenutku smo gotovo najdalje u svim aglomeracijama koje su financirane iz EU. Krajnji rok, konac 2021., ne bi trebao biti upitan – kazao je Bunić naglasivši kako su u projekt Aglomeracije uključene 64 jedinice lokalne samouprave.

aglomeracija varkom (3)
aglomeracija varkom (5)
aglomeracija varkom (6)

m.furlan/sjever.hr 07.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.