Now Reading:
Posavec Dan Međimurske županije posvetio onima koji neumorno rade kako bi sačuvali naše živote
Full Article 2 minutes read

Posavec Dan Međimurske županije posvetio onima koji neumorno rade kako bi sačuvali naše živote

Danas je dan Međimurske županije koji se obilježava kao spomendan na 30. travnja 1671. kada su tragično preminuli Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan. Ove je godine skromno obilježen online obraćanjem župana Matije Posavca i predsjednika županijske Skupštine Mladena Novaka.

Posavec je kazao kako nikada u 27 godina postojanja Međimurske županije nije na ovakav način obilježen Dan županije. Osvrnuo se na povoljnu epidemiološku situaciju u Međimurju koja je rezultat zajedničkih napora svih nadležnih službi, kao i svih stanovnika županije.

– U zadnja dva mjeseca prisjećamo se važnosti onog najvrijednijeg što imamo, a to je ljudska snaga, solidarnost, zajedništvo i briga za druge. Toga u Međimurju nikad nije nedostajalo. U proteklih nekoliko godina uspjeli smo stvoriti Međimurje kao jednu snažnu regiju koja je gospodarski, turistički i kulturno uspješna sredina zahvaljujući upravo marljivosti, upornosti i odlučnosti koju mi Međimurci dijelimo s našim velikanima”, rekao je župan Posavec dodavši kako su upravo to odlike koje su u današnje vrijeme potrebnije no ikad.

Dan Međimurske županije posvetio je svim djelatnicima zdravstvenih ustanova, policijske uprave, članovima vatrogasnih postrojbi, članovima Stožera civilne zaštite, odnosno svima onima koji su se nesebično stavili u interes javne službe i neumorno rade kako bi sačuvali naše živote.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak dodao je kako će u ovim izazovnim danima suradnja i solidarnost te oslanjanje na vlastite snage biti presudno u brzom i učinkovitom rješavanju problema. Rekao je i kako će se na nadolazećoj sjednici županijske Skupštine donijeti rebalans proračuna kojim će se ostvariti niz ušteda. Najavio je i donošenje niza mjera pomoći lokalnom gospodarstvu uslijed krize uzrokovane koronavirusom.

m.furlan/sjever.hr 30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.