Now Reading:
Nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji – povećava se broj ozdravljenih
Full Article 2 minutes read

Nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji – povećava se broj ozdravljenih

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Potvrdio je to načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek ističući kako je uzeto 107 briseva, a od njih 95 ni jedan nije pozitivan.

Ozdravila je 1 osoba tako da je ukupno 64 ozdravljenih. Dodao je da nakon dugo vremena nije bilo kršenja bilo koje mjere što svakako doprinosi ovako povoljnoj epidemiološkoj slici. Ukupno je uzeto 1.613. briseva.

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je zabilježeno 139 slučajeva te devet sa drugih područja. Ozdravljenih je spomenutih 64, dok je još bolesno njih 73, a dosada su umrle dvije osobe. Istaknuto je kako se i nakon relaksacija mjera svi pridržavaju uputa. Ponovio je apel građanima da izbjegnu okupljanje na sutrašnji Praznik rada.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina je rekao da je stanje pacijenata na infektološkom odjelu i dalje isto, a očekuje dodatna ozdravljenja idući tjedan i smanjenje broja bolesnika.

Što se tiče rada bolnice, najavio je od idućeg ponedjeljka normalizaciju rada, ali postepeno. Počet će sa radom tek nekoliko kliničkih ambulanti. Molio je pacijente za strpljivost i da se pridržavaju svih mjera jer je virus još uvijek među nama.

Iz Zavoda za javno zdravstvo poručuju da je trenutno u samoizolaciji 914 osoba.

s.kalajdzija/sjever.hr 30.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.