Now Reading:
GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN Prolistajte katalog virtualne izložbe “Dati volju za nevolju – Fizički zatvoreni, virtualno dostupni”
Full Article 50 second read

GRADSKI MUZEJ VARAŽDIN Prolistajte katalog virtualne izložbe “Dati volju za nevolju – Fizički zatvoreni, virtualno dostupni”

Tijekom razdoblja kad su izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin zbog epidemije koronavirusa bili zatvoreni, na Facebook stranicama Muzeja započet je ciklus izložbi iz muzejskog fundusa pod geslom Fizički zatvoreni, virtualno dostupni kako bi se, barem djelomično, zadržao kontakt s publikom.

Serijal je započeo izložbom Dati volju za nevolju, sastavljenom od dvadesetak predmeta iz zbirki svih šest specijaliziranih muzejskih odjela, kojima je ilustrirana tema o tome kako su se Varaždinci u prošlosti suočavali s kriznim situacijama, borili s epidemijama i liječili se od različitih bolesti. Temu je obradila Jelena Rančić, kustosica u GMV-u.

Navedena tematska izložba objedinjena je i u digitalnom katalogu, objavljenom na službenim web stranicama Muzeja. 

– Prolistajte katalog naše izložbe, a ako imate volje, posjetite i naše izložbene postave – razumije se, uz sve mjere opreza koje poduzimamo radi Vaše i naše sigurnosti! – poručuju iz Muzeja.

izlozba muzej

sjever.hr 29.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.