Now Reading:
Zlatna olimpijka iz Ludbrega ostala zarobljena u Oslu
Full Article 2 minutes read

Zlatna olimpijka iz Ludbrega ostala zarobljena u Oslu

Naša zlatna olimpijka, Sara Kolak iz Ludbrega, ostala je “zarobljena” u Norveškoj. Naime, Sara se, kako piše Večernji list, zaputila u Norvešku još u veljači radi priprema za novu sezonu u kojoj su joj glavni ciljevi bili Olimpijske igre u Tokiju i Europsko atletsko prvenstvo u Parizu.

No, zbog krize uzrokovane koronavirusom sve se izmijenilo, a Sara je ostala zatočena u toj skandinavskoj zemlji, točnije u glavnom gradu Oslu.

– U Oslu sam nešto više od devet tjedana. Pokušala sam otići doma sredinom ožujka, ali nisam dobila avionsku kartu, a potom su granice zatvorene. Iskreno, ni sama ne znam kakav je sada postupak za vraćanje u Hrvatsku. Morala bih vjerojatno zvati našu ambasadu u Norveškoj, a ono što znam je da bih nakon dolaska doma, u Ludbreg, trebala biti dva tjedna u samoizolaciji. Tako da za sada ne razmišljam o nekom brzom povratku – izjavila je za Večernji list Sara.

U međuvremenu stigla je dobra vijest da je u Oslu otvoren olimpijski centar, pa će Sara sada moći trenirati.

-Samo, problem je s terminima jer ima puno vrhunskih sportaša i svi žele svoj termin. Dobila sam dosta kasni, večernji termin. Ali, ne bunim se. Meni je trening dobar i kada samo bacam lopticu u zid. U početku sam trenirala sama u stanu. Imali smo bučice, elastične gume, strunjače pa se moglo održati dobar trening – kazala je Sara.

Pročitajte više na:https://www.vecernji.hr/sport/samo-da-se-vratiti-u-hrvatsku-ostala-je-sokirana-kada-je-otkrila-manu-obecane-zemlje-1397166

www.sjever.hr/VL 26.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.