Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija danas bez novooboljelih od koronavirusa
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka županija danas bez novooboljelih od koronavirusa

U Koprivničko-križevačkoj županiji ni danas nema novooboljelih osoba na virus COVID-19, dok je s današnjim danom sedmero osoba proglašeno zdravima, istaknuo je na današnjoj konferenciji županijskog Stožer civilne zaštite Ratimir Ljubić.

– Na današnjoj redovnoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljali smo i o nužnim mjerama provođenja uputa za pružatelje usluga socijalne skrbi na našem području. Dogovoreno je kako će se osnovati tri tima za područje Koprivničko-križevačke županije, odnosno za križevačko, đurđevačko i koprivničko područje. Oni će obilaziti domove kojima je osnivač država, županija te privatne domove kao i sve ostale koji pružaju tu uslugu skrbi. Nakon što se potvrde članovi tih timova, oni kreće u ponedjeljak u obilazak tih domova. Isto tako raspravljali smo i o uputi za prodaju cvijeća, voća, povrća i presadnica na kućnom pragu, a to je vezano uz naše OPG-ove. Dogovoreno je da oni mogu i dalje to raditi uz pridržavanje svih propisanih mjera i uvjete kao što su i na našim tržnicama, rekao je načelnik Stožera Ljubić.

Da je epidemiološka slika u Koprivničko-križevačkoj županiji dobra, potvrdila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

28 pozitivnih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji od kojih je sedmero već ozdravilo, a samo dvije osobe se liječe u Kliničkom centru Dubrava, te detektirani svi njihovi kontakti koju su još uvijek ili su bili pod nadzorom, dokaz su dobre epidemiološke slike u našoj Županiji. Od tri oboljele osobe iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe, dvije su bile u samoizolaciji pa nije bilo potrebe za dodatnim utvrđivanjem kontakata, dok je treće oboljela osoba iz Doma, osoba iz stacionarnog dijela Doma gdje je i provedena opsežna obrada te je šestero njezinih bliskih kontakata stavljeno u samoizolaciju dok je šestero zaposlenika Doma testirano te smo upravo primili nalaze da nisu pozitivni na COVID-19, rekla je Vadla.

U koprivničkoj Općoj bolnici hospitalizirana su četiri pacijenta pozitivna na ovu virusnu infekciju, dodao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

– Trenutno u tijeku otpuštanje jednog pacijenta u kućnu samoizolaciju gdje će nastaviti liječenje prema preporukama liječnika, dok tri pacijenta, koji ostaju i dalje hospitalizirani u bolnici, imaju lakšu kliničku sliku bez naznaka za komplikaciju zdravstvenog stanja, pojasnio je dr. Devčić.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke i dalje nastavljaju s kontrolom e-propusnica kao i izrečenih mjera samoizolacije, rekao je načelnik PU Vjekoslav Štimac.

– Tijekom protekla 24 sata djelatnici PU zatekli su 13 osoba bez važeće e-propusnice, a jedna od njih je i kršila izrečene mjere samoizolacije. Policijska uprava dnevno dobiva 10-ak dojava naših građana o kršenju mjera samoizolacije pa su tako naši djelatnici od početka pandemije bili na 2.456 raznih adresa gdje se utvrđivalo krše li osobe izrečene mjere samoizolacije. Vikend pred nama naložene su pojačane mjere kako po pandemiji tako i po prometu, pa ćemo ovaj vikend više raditi i na tome, pojasnio je Štimac. 

www.sjever.hr 17.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.